Družstvo kadetů U16 zajíždělo 3.11.2007 ke dvěma zápasům krajského přeboru do Klatov. První zápas vyhrálo 66:64 a druhý prohrálo 66:73.

Vítězství v prvním zápase bylo hlavně díky výkonu v první polovině zápasu a pak ve vlastní koncovce. Výhra mohla být i vyšší, ale opět se projevila klasická nemoc našich hráčů, neproměňování šestek.

Porážka, kterou naši hráči utrpěli ve druhém zápase jde hlavně na vrub nedisciplinovaného a nesportovního chování největších "hvězd" našeho týmu, pánů Marka Tomšů a Tomáše Terče, kteří si svým jednáním vykoledovali vcelku zbytečné technické chyby. A to Tomšů již v 6. minutě I. čtvrtiny a Terč hned dvě v 1. minutě II. čtvrtiny. Bylo zcela namístě, že byli za tyto svoje výkony odesláni trenerem do šatny a dále již v zápase nepokračovali. Zbytek týmu bojoval i za tyto dva do konce zápasu, ale porážku se již odvrátit nepodařilo.

Bylo by vhodné, aby se jmenovaní hráči zamysleli nad svými výkony a jednáním, neboť jejich hra není zase na takové výši, aby se mohli chovat jako největší primadony.