O tomto víkendu nás čekaly finálové zápasy o udržení v elitní 12 extraligových týmů pro sezonu 2010/2011. Naším soupeřem bylo ambiciózní družstvo Liberce hrající pod hlavičkou České Lípy.
První utkání v Liberci se nám nepovedlo podle našich představ. Svazováni obrovskou zodpovědností jsme ve velmi nervózním utkání nedokázali najít recept na dobře hrající družstvo domácích a první utkání prohráli rozdílem 18 bodů 61-79.
Matematika hovořila jasně a pouze vítězství o 19 bodů a více nás posouvalo k vytouženému cíli. Hned v první čtvrtině jsme vedením 30-16 dokázali smazat náskok soupeře na rozdíl 4 bodů.Druhá a třetí byly naprosto vyrovnané a po 3 čtvrtinách svítil na ukazateli stav 66-52. A tady se projevila obrovská vnitřní síla celého družstva. První 4 minuty jsme vyhráli 15-2 a vedli v zápase 81-54. Poslední minuty se odehrávali v heroickém nasazení a někteří naši hráči museli sáhnout až na dno svých sil. V 39. minutě družstvo Liberce stáhlo náš náskok na rozdíl 20 bodů 85-65 a poslední minuta byla nekonečná. V této fázi zápasu vzal veškerou zodpovědnost na sebe Šimon Luňák a vynikající rozehrou dotlačil rozjetou lokomotivu do vítězného konce.
Základní pětka Kříž, Froněk, Luňák, Aušprunk, Bernas a zvbývající hráči Batysta, Benedikt, Doljak, Fikrle Gezo, Krůta, Sucharda, Svoboda zaslouží velikou pochvalu za bojovnost a týmového ducha.