Velkého úspěchu dosáhli naši starší minižáci (kategorie označovaná jako U13), když se probojovali na oficiální Mistrovství České Republiky v Roudnici nad Labem konané 20.-23.5. 2010.

V kategorii st. mini se hraje narozdíl od neml. a ml. mini již oficiální Mistrovství České Republiky a účast si může družstvo zajistit pouze postupem přes kvalifikační kola. Našemu družstvu byla vylosována těžká skupina se soupeři: Sršni Písek, NH Ostrava a USK Praha, přičemž postupovala pouze dvě nejlepší družstva.

Zápas s USK se nám příliš nepovedl a po prvním poločase jsme prohrávali o 22 bodů, do druhého poločasu jsme vstoupili mnohem lépe a postupně snižovali náskok soupeře, zápas vyvrcholil 15 vteřin před koncem, kdy jsme měli míč v držení a prohrávali o bod, poslední útok se nám nevydařil a s USK jsme tak prohráli 57:60.

K zápasu s NH Ostrava jsme přistoupili mnohem lépe a i přes občasné výpadky, zápas s přehledem vyhráli 72:51. 

V neděli nás čekal zápas s domácím Pískem a pokud jsme chtěli pomýšlet na postup, museli jsme zvítězit alespoň rozdílem tří bodů (Písek-USK totiž +4), naši hráči se vyburcovali k velkému výkonu a po dramatickém boji zvítězili 64:58, což znamenalo konečnou první příčku v kvalifikační skupině a postup náš a USK.

Postup na MČR znamená pro náš klub historický úspěch, nikdy jsme totiž ještě v této kategorii a v tomto formátu družstvo na MČR neměli. Ze Západních Čech se účastí mohou pyšnit pouze Domažlice, které před třemi lety posílené o 3 naše a několik klatovských hráčů dosáhli na 3.místo.

Úspěchu jsme navíc dosáhli bez čtveřice důležitých hráčů (Procházka, Kozák, Soukup, Varga), kteří nám budou chybět i v Roudnici. Na MČR cestujeme bez přehnaných ambicí, nicméně budeme se v každém zápase pokoušet o vítězství. Čekají nás minimálně čtyři kvalitní utkání proti tomu nejlepšímu co tato Republika nabízí. 

Speciální dík patří Veronice Kopejtkové, která v neděli osamocena coachovala Velký zápas proti Písku a dosáhla takto důležitého vítězství.