O tomto víkendu byly rozehrány kvalifikační skupiny o udržení v Extralize U18 pro nadcházející ročník.
Náš první zápas s družstvem BCM Moravská Ostrava se nám nepovedl, tak jak bychom si představovali a prohráli rozdílem 13 bodů 53-66. Vývoj utkání ovlivnil velký počet osobních chyb našich klíčových hráčů a střelecká nemohoucnost. T.Kříž a M.Froněk měli již do poločasu po 4 faulech a snaha dostat soupeře agresívní hrou pod tlak bylo prakticky nemožné. Družstvo Ostravy vedené zkušeným trenérem P. Smažákem potvrdilo svou kvalitu a v průběhu druhého poločasu si udržovalo 10 bodové vedení.
Druhé utkání s BK Opava nám matematika díky těsnému vítězství Opavy nad Ostravou o 1 bod jasně stanovila postupové cíle. Vítězství o 7 bodů - druhé místo, vítězství o 26 - první místo.
Odhodláni porvat se o co nejlepší výsledek jsme vlétli na soupeře tvrdou osobní obranou. Vyvarovali jsme se zbytečných faulů a donutili Opavu chybovat již v samotné rozehrávce a tím získat možnost rychlých protiútoků a pronikání do otevřené obrany. Po první čtvrtině jsme vedli o 9 bodů . Pokyny trenéra nepolevovat v naší hře ani ve druhém poločase hráči plnili na 100 % a odměnou jim bylo poločasové vedení o 26 bodů. V tomto okamžiku jsme prakticky začínali nový zápas a museli jsme druhý poločas minimálně o 1 bod vyhrát. Odhodlání a vůle hráčů byla obrovská a odměnou jim samotným bylo vedení před závěrečnou čtvrtinou o 30 bodů. Poslední čtvrtinu jsme dohrávali v klidu a po vynikající taktické stránce. Duo rozehrávačů Kříž, Luňák se na hřišti velice dobře doplňovalo a zásobovalo ostatní hráče přihrávkami do výborných pozic. M.Froněk opět prokázal své obranářské schopnosti a udržel opavského Matějku na 11 bodech oproti svým 20. T. Bernas zahrál snad nejlepší svůj dosavadní zápas a svou zodpovědnou hrou byl jasně naším nejlepším hráčem pod košem. K. Aušprunk svou bojovností a důležitými koši ukázal, že to tam někde je, jen to umět prodat. Velkým naším žolíkem byl příjezd O. Krůty jehož 5 bodů ale hlavně obrana byla důležitým faktorem celého zápasu. Střídající hráči Gezo, Benedikt, Svoboda výborně ostatní hráče doplňovali a přispěli k vysokému tempu hry v celém zápase.Tento zápas ukázal obrovskou vnitřní sílu nově složeného družstva z hráčů 4 oddílů Plzeňského kraje ( Plzeň, Klatovy, Domažlice, M.Lázně) .
Nejen hráči na hřišti, ale i ostatní na lavičce zaslouží velkou pochvalu za přístup k utkáním a organizaci kvalifikace. Nyní nás za 14 dní čeká celek České Lípy, který se umísti na 2 místě druhé kvalifikační skupiny.