První "match ball" jsme nevyužili a proto se po roce bude opět o postupu rozhodovat v 5. zápase na naší palubovce.

Do utkání jsme opět vstoupili vlažně a soupeř v 8. minutě vedl již 21:6, do konce první čtvrtiny se nám podařilo náskok Sparty alespoň snížit na rozdíl jedenácti bodů. Ve druhé desetiminutovce jsme zagresivnili obranu a v 16. minutě byl rozdíl jen 4 body, Sparta však poté opět trestala naše chyby v obraně a my jsme byli rádi alespoň za snížení rozdílu ve skóre na 6 bodů v poslední minutě prvního poločasu.

Třetí čtvrtina byla ve znamení velkého boje o každý centimetr hřiště, ve 23. minutě jsme se dostali na rozdíl jednoho bodu, avšak naivní obrana a hloupé chyby v útoku nás opět srazily do kolen a Sparta bodově zase odskočila. O vítězi zcela nepochybně rozhodla poslední čtvrtina, my jsme se dostali do herní křeče a prvních 5 minut nezaznamenali ani jediný bod, Sparta získala rozdíl 12 bodů a i přes naší velkou snahu si závěr pohlídala. 

Zápas jsme si prohráli svou hloupostí a nedostatkem aktivity, nicméně k porážce přispěla i trojice rozhodčích, pokud v takto vypjatém utkání se zcela shodnými agresivními prvky v obraně na obou stranách, je poměr faulů 25-12 a počet střílených trestných hodů 24 - 8!! , tak to vypovídá o tom, že nás zřejmě někteří lidé v Mattoni NBL nechtějí. Sparta včerejší vůlí a vyrovnanou psychikou ukázala, že je ve finále právem, mnoho družstev by drtivá pořážka ve 3. zápase položila, ona však sehrála nejlepší utkání série.

Chtěl bych také poděkovat našim fanouškům, vytvořili skvělou kulisu a nám domácí prostředí, o to více nás mrzí, že jsme nedotáhli zápas k vítězství. V rozhodující bitvě budeme dělat maximum pro úspěch a radost těm kteří nás takto skvěle podporují.