Třetí zápas finálové série 1. ligy mužů se odehrál v neděli večer v Praze na Stodůlkách.

Do utkání jsme vstoupili vlažně a nabuzená Sparta nás předčila v rychlosti a nasazení na obou polovinách hřiště. V útoku jsme se dlouho nemohli prosadit a za první čtvrtinu zaznamenali jen 4 body, naštěstí produktivita Sparty také nebyla vysoká, proto po deseti minutách svitilo na ukazateli skóre 15:4. Do druhé čtvrtiny nastoupila jiná Plzeň, zlepšili jsme agresivitu a pohyb a postupně ukrajovali náskok Sparty. V 18. minutě Frána trojkou dostal naše družstvo poprvé do vedení a po prvním poločase jsme vedli 29:28.

Ve druhém poločase jsme pokračovali ve hře z druhé čtvrtiny a ukázali Spartě, jaké je to postavit se do cesty plně rozjeté Lokomotivě. Náš náskok postupně rostl a po 30 minutách jsme vedli již rozdílem 18 bodů. Sparta byla v poslední čtvrtině naší hrou rozhozená a frustrovaná, proto jsme zápas v pohodě dovedli k zaslouženému vítězství.

Na zápas se je možné podívat na stránkách www.tvcom.cz

Psychická výhoda je momentálně na naší straně, avšak nemůžeme podlehnout dojmu, že vše půjde samo a Sparta se ve čtvrtém utkání sama porazí. Stále nám ještě zbývá poslední krok a ten bývá obvykle nejtěžší. Nemůžeme polevit v koncentraci a musíme navázat na výkon ze třetího zápasu. Věřím také v to, že nám v úterý naši fanoušci v Praze vytvoří domácí prostředí a pomohou nám dosáhnout vytouženého cíle.