V úterý nás čekal druhý zápas finálové série.

Do utkání jsme vstupovali s odhodláním odčinit nedělní porážku a také nepovedený výkon. Od prvních minut bylo k vidění bojovné utkání, plné osobních soubojů. Naše družstvo dirigoval, ale i střelecky držel Šverma, na straně Sparty zas dvojice Američanů - Hebl, Lyle, po téměř vyrovnaném průběhu jsme po deseti minutách vedli 20:17. Ve druhé čtvrtině se začala dařit naše spolupráce křídel s podkošovými hráči a z tříbodového oblouky je dobře doplňoval Honomichl, i proto jsme v polovině utkání vedli 44:31.

Ve třetí čtvrtině pokračovala naše velmi dobrá spolupráce na útočné polovině a obětavá a bojovná hra na polovině obrané. Od 25. minuty začal našim hráčům dělat problémy zvýšený tlak a pohyb sparťanské obrany. Několikrát jsme chybovali a i když se střelecky prosadil Kubizňák s Maříkem, náš náskok byl po 30 minutách pouhých 9 bodů. V poslední čtvrtině hry gradovalo úsilí Sparty zdramatizovat tento souboj, našemu družstvu velmi pomohly úspěšné trojky Kubizňáka, ale i Kovandy s Fránou. V hektické poslední dvouminutovce se Sparta odhodlala k taktickým faulům, naši hráči trestné hody příliš neproměňovali, naopak Lyle s Heblem trestali trojkami. I přes to jsme dokázali dovést zápas do vítězného konce a finálovou sérii vyrovnat.

Nyní se přesouvá série do Prahy, kde nás hned tuto neděli čeká důležitý zápas s ohledem na vývoj v sérii, vítěz bude mít velkou psychickou výhodu v úterním utkání.