Nezvykle až v neděli v podvečer bylo rozehráno finále 1.ligy mužů, v němž jsme na domácí palubovce přivítali BA Spartu.

Utkání jsme začali podle představ, dobrý pohyb a spolupráce hráčů na útočné polovině znamenala vedení 12:3. Od této chvíle jakoby hráči nabyli dojmu, že to půjde samo a soupeř se sám porazí. Na obrané polovině jsme byli nedůslední a bez komunikace, útok byl ve znamení chyb a chaosu. Sparta náš náskok rychle smazala a ujala se vedení, které ji vydrželo i do poločasové přestávky, kdy na ukazateli skóre svítil stav 28:29.

I v druhém poločase pokračovala naše nepřesná hra na obou polovinách hřiště, světlé vyjímky byly jen při úspěšných trojkových pokusech Maříka a luxusních smečích Frány. Sparta nás však nadále přehrávala v pohybu a nasazení, proto po většinu času vedla. V poslední čtvrtině se do naší hry vloudila křeč, spoustu zkažených přihrávek, hloupá hra v útoku a několik "štastných" střel soupeře nás srazilo na dno. V závěru jsme zkusili soupeře dostat pod tlak, avšak opět několik zkažených přihrávek a neproměněných střel nám definitivně sebralo šanci na zvrat v utkání.

Na tento nepovedený zápas je nutno rychle zapomenout a pozornost zaměřit k úternímu utkání, série je teprve na začátku a my se musíme vrátit k naší hře a bojovnosti.