O víkendu jsme na domácí palubovce přivítali pražské kluby Spartu a Vyšehrad. Oba dva zápasy byly velmi dramatické a bojovné a rozhodovalo se vždy až v koncovkách utkání.

Zápas se Spartou byl oboustraně velmi nervózní, z čehož pramenilo velké množství nevynucených chyb. Hráči, které považuji za opory družstva mě v tomto zápase velmi zklamali. O vítězství Sparty rozhodli naše individuální chyby na obranné polovině hřiště v posledních minutách zápasu. O to víc mrzí, že na tyto chyby byli hráči před a v průběhu zápasu předem upozorněni.

 

Do utkání s Vyšehradem jsme vstoupili výborně a po 1. čtvrtině vedli 33:18. Soupeř ve 2. čtvrtině začal bránit zónově a do poločasu náš náskok snížil na sedm bodů. Do úvodu druhého poločasu jako kdyby ani naši hráči nenastoupili a soupeř zaznamenal 17 bodů v řadě! V 8. minutě 3. čtvrtiny jsme prohrávali již o 12 bodů a vzhledem k našemu hernímu projevu to vypadalo, že na výhru opět nedosáhneme. Risk v podobě celoplošného presinku nám ale přinesl ovoce a za zbylou minutu a půl třetí čtvrtiny jsme soupeři vstřelili 11 bodů. Poslední čtvrtina byla velmi vyrovnaná a bojovná. K naší velké radosti zápas rozhodl Pecka, když vstřelil koš se závěrečným klaksonem. I když náš výkon opět nebyl ideální, družstvo ukázalo velkou vnitřní sílu.