O tomto víkendu zajížděli naši hráči na palubovky Sokola Písek a Sokola Vyšehrad a po disciplinovaném výkonu nečekaně přiváží výhru z palubovky lídra soutěže a dosud neporaženého Sokola Písek.


Sobotní utkání na palubovce lídra soutěže se neslo v duchu boje o každý metr, kde spíše dominovali obrany nad útokem. My jsme nastoupili se základní sestavou Honomichl V., Froněk M., Aušprunk K., Svoboda J. a Bernas T., které v průběhu utkání již doplnilli jen Luňák Š. a Forejt J.  Snaha nenechat si vnutit písecký styl hry se nám od první minuty dařila a zodpovědnou hrou v obraně jsme soupeře prakticky k ničemu nepustili. Výborně vstoupil do utkání náš nejlepší střelec V. Honomichl, který zatížil konto soupeře jen za první čtvrtinu 16ti body. Stav po 1. čtvrtině 23-10 byl pro nás více než povzbuzující. Když v polovině svítil na ukazateli stav 29-44 pro naše borce, začínala být znát velká nervozita v táboře domácích. Z našeho pohledu bylo jasné, že třetí čtvrtina rozhodne o vývoji celého utkání a výsledek 21-21 určil stav před závěrečnou čtvrtinou 50-65 a megapřekvapení bylo na spadnutí. V 36 min. jsme vedli 71-55 a stále jsme úspěšně odolávali píseckému presu. V této fázi zápasu přišla první naše krize v obraně a hráč domácích Radek Duda ( autor 9 trojek ) nám dal 8 bodů v řadě a stav zápasu byl 63-71. Trenér hostí okamžitě reagoval oddechovým timeautem se snahou uklidnit borce na hřišti. Podařilo se, v této fázi utkání převzali odpovědnost na sebe hráči roč. 94 Luňák, Froněk, Aušprunk a ve 39 min. Plzeň vedla opět rozdílem 15ti bodů 78-63. Poslední minuta se již dohrávala koše hostí za trojky domácích a radost hostí mohla propuknout. Vynikající výkon podal V. Honomichl autor 38 bodů.

V nedělním utkání na Sokole Vyšehrad jsme chtěli navázat na výborný výkon ze soboty, bohužel ale únava se projevila více než jsme čekali. Ještě do poločasu jsme drželi krok a za stavu 39-36 věřili v druhý úspěch. Bohužel třetí čtvrtina bylo pro nás katastrofou. Prohra 7-25 rozhodla o celém utkání a vzhledem k vyfaulování V. Honomichla nebyla již síla na zvrat v utkání. Sokol Vyšehrad podal velice zodpovědný výkon a při rotaci 10ti hráčů proti našem 7 unaveným borcům zaslouženě zvítězil.