O tomto víkendu jsme cestovali k náročným utkáním v Jindřichově Hradci a Benešově. K oběma zápasům nebyli k dispozici Kubizňák se Švermou.

Zápas v J.Hradci sliboval basketbal velmi dobré úrovně a velkou bitvu, což se také potvrdilo. Soupeř byl dirigován bývalým hráčem Plzně Eismanem a také novou posilou Shermanem Riversem. Naše družstvo vstoupilo do zápasu o něco lépe a celý první poločas udržovalo mírné vedení, po dvaceti minutách jsme vedli 48:46. Klíčová byla zřejmě 26 minuta, kdy jsme soupeři odskočili na devítibodové vedení, místo navýšení náskoku, jsme se dopustili několika chyb a Hradec během dvou minut snížil opět na rozdíl dvou bodů. V poslední čtvrtině nám jakoby došly síly, ve 35 minutě ještě srovnával Velenský na 78:78, pak však již úřadovali domácí, kteří měli více energie a možná i větší motivaci vrátit nám porážku ze semifinále minulého ročníku. Neuvěřitelnou formu předvedl Jan Tomanec - autor 47 bodů, jako podkošový hráč nám vstřelil 7 trojek (minul jen jedinou), přičemž celá řada střel byla těžkých, 4 trojky trefil v posledních 5-ti minutách, takový výkon se jen tak nevidí a zcela jistě on (jeho body) byl příčinou naší porážky. Našim hráčům toho příliš vytknout nemohu, po celý zápas bojovali a vydávali ze sebe maximum o vysokém počtu bodů rozhodla poslední čtvrtina, v které jsme jich obdrželi 36, přičemž 20 jich zaznamenal přesně střílející Tomanec.

 

V neděli nás čekalo družstvo Benešova posílené o 6 mladíků hrající Mattoni NBL (Kysela, Zídek, Štastný, Slavík, Hruban, Moravec). Naši hráči pociťovali před zápasem velkou únavu z předchozího dne a navíc běhavý a agresivní styl soupeře v nás vzbuzoval obavu, zda utkání fyzicky zvládneme. Družstvo však opět ukázalo velkou vnitřní sílu a vyburcovalo se k bojovnému výkonu. K velmi dobré obraně, při které jsme soupeři dovolili jen 19 bodů za poločas, jsme přidali i zkušenou hru na útočné polovině. Ve 25 minutě jsme vedli již rozdílem 27 bodů, po zbytek zápasu šlo jen o to neztratit koncentraci a nedovolit soupeři se vrátit do hry.