VŠB Ostrava a Hradec Králové, to byli soupeři, které jsme o víkendu přivítali na domácí palubovce.

Do obou zápasů již mohli naskočit na poslední chvíli vyléčení Frána a Kubizňák i uzdravený Kovanda.

Soupeř z Ostravy přijel jen s 8 hráči, avšak celý první poločas s námi hrál vyrovnanou partii. Do třetí čtvrtiny již vstupovalo družstvo Ostravy v problémech s fauly svých podkošových hráčů, my jsme odskočili na rozdíl 20 bodů a po zbytek zápasu jsme mohli dát větší příležitost méně vytěžovaným hráčům a šetřit opory.

Z nedělního soupeře jsme měli velký respekt, přijel s posilami z Mattoni NBL a navíc "jen" se 4 bodovou pořážkou z Chomutova. K zápasu tedy naši hráči přistoupili velmi zodpovědně a od prvních minut, kromě přesně střílejícího Špačka, soupeře téměř k ničemu nepustili. Pod košem vládla obrovská síla v podobě Kovandy s Fránou a když se přidali z perimetru přesně střílející Velenský s Honomichlem a Dvířkou, do poločasové přestávky jsme šli s náskokem 22 bodů. Naši hráči hráli skutečně s velkou chutí a kromě již zmiňované síly v postupném útoku předvedli několik rychlých protiútoků, do kterých se dokonce přidal i Frána s Modrem. Do druhého poločasu jsme vstupovali s cílem udržet koncentraci a nedovolit soupeři návrat do utkání. Což se podařilo také proto, že hráči Hradce byli pod psychickou dekou, zřejmě umocněnou předchozí těsnou prohrou z Chomutova a nekladli prakticky žádný odpor. Možnost nasbírat zkušenosti tedy opět dostali všichni hráči. Těší nás také to, že po oba dva dny se všichni náši hráči byli schopni bodově prosadit.

Nyní je však nutné se velmi dobře připravit na těžká utkání, která nás čekají za dva týdny v Jindřichově Hradci a Benešově.