O víkendu zajíždělo naše Áčko k zápasům do Trutnova a Liberce.

Obě utkání jsme hráli bez nemocného Švermy, dlouhodobě zraněného Drobného a v sobotním utkání jsem ještě šetřil Fránu. Po dlouhodobé pauze však nastoupil Modr.

V Trutnově jsme od prvních minut vedli, v polovině první čtvrtiny i rozdílem 8 bodů, avšak po sérii chyb v posledních vteřinách první čtvrtiny soupeř snížil na rozdíl dvou bodů, nabral sebevědomí a od té doby se zápas proměnil v urputnou bitvu. V 19. minutě byl vyrovnaný stav 37-37, za poslední minutu prvního poločasu jsme zaznamenali 6 bodů v řadě a v poločase tedy vedli 43-37, zárověň  byli v problémech s fauly Kovanda a Suchý, kteří díky úzkostlivě pískajícím sudím měli po třech faulech. Po poločase pokračovala oboustraně nervózní hra, Kovandovi byl hned v prvním našem útoku odpískán útočný faul a naše hra pod košem byla tímto velmi omezena. Ve 24. minutě bylo opět srovnáno 47-47. Od té doby však začal hru skvěle dirigovat Kuba Velenský, vytvářel střelecké pozice pro spoluhráče a sám zaznamenal do konce 3. čtvrtiny 10 bodů. Do poslední čtvrtiny jsme vstupovali s náskokem 9 bodů. Díky velmi dobré kolektivní hře jsme si již přes snahu soupeře nenechali vítězství vzít.

 

Z Kondorů jsme měli velký respekt, v sobotním zápase totiž soupeř deklasoval mužstvo Chomutova 120-72 a na náš zápas byl navíc posílen o Pomikálka (Děčín) .

V Liberci se od prvních minut hrál basketbal velmi dobré úrovně, v kterém obě družstva výborně bránila. Kondoři si drželi neustále mírné vedení a po 20 minutách vedli 30-28. Klíčová byla zřejmě     26. minuta, nezadržitelný Pomikálek vstřelil 14 -tý bod v řadě (za 3 minuty) a zvýšil vedení Kondorů už na 12 bodů a po dalším zisku se pokusil o efektivní smeč, místo snadného koše však trefil pouze obroučku a z následného protiútoku skóroval Suchý. V té době držel naše družstvo svým bojovným výkonem i Honomichl, přes to jsme po třetí čtvrtine prohrávali 44-52. V poslední čtvrtině jsme díky výborné obraně nedovolili soupeři prvních 5 minut ani bod a naopak důraznou hrou pod košem ve   34. minutě vyrovnali skóre 52-52. Ve 37. minutě jsme košem Honomichla šli poprvé do vedení. Hráči Liberce znervózněli a my díky proměňování trestných hodů a zkušené hře udrželi velmi cenné vítězství.