Tento víkend se naši muži poprvé představili před domácím publikem. V předehrávaném zápase jsme v pátek hostili Ústí nad Labem a v sobotu nováčka 1.ligy Litoměřice.

K oběma utkáním jsme nastoupili bez zraněného Pavla Frány a Martina Drobného. Oba nám především v pátečním zápase velmi chyběli.

Souboj s Ústím byl z naší strany nepovedený. Soupeř prakticky po celý zápas bránil zónově, nám se od prvních minut nedařila trojková střelba, z čehož pramenila velká nervozita našich hráčů. Ústí využívalo naši střeleckou nemohoucnost a i příliš mnoho ztrát na rozehrávce k vstřelení celé řady "jednoduchých" košů, i přesto jsme si neustále udržovali mírné vedení. Minutu a půl před koncem Ustí vyrovnalo, naštěstí se podařilo proměnit trojkový pokus Kubizňákovi a v dalším útoku Dvířkovi, který navíc proměnil i veledůležité trestné hody. Ústí ještě mělo šanci na srovnání v posledních vteřinách, kdy za tři body střílel Hejl, jeho pokus byl však nepřesný a z následného protiútoku uzavíral zápas smečí Kubizňák. Bojovný zápas nebyl příliš pohledný, obě družstva se jím spíš protrápila. Našim hráčům hra soupeře neseděla a zřejmě ještě není družstvo ideálně sehrané, o to je však výhra cennější.

 

V zápase s Litoměřicemi jsme pokračovali v ne moc povedené hře, i přes to jsme po celých 40 minut měli zápas pod kontrolou. Pod košem jasně dominoval Kovanda, výborně zahrál i 17-letý Suchý, který stejně jako v zápase s Ústím nastoupil v základní pětce. Zkušenosti sbírali i ostatní mladíci, kromě Honomichla, kterého jsem šetřil na zápasy U18.