V sobotu 20.5. sehrála Lokotka kvalifikaci o ligu, ve které se střetla s týmy Tábora a Radotína. V sestavě už i s nejčerstvější posilou, kterou je Kuba Vodička z Přeštic.


BK Loko Plzeň x BK Medvědi Tábor (112:33)

Od začátku udávali tempo zápasu hráči Lokomotivy, kteří převyšovali své soupeře ve všech aspektech hry. Lépe bránili, získávali jeden míč za druhým. Dominovali i na doskoku a v útoku překonávali své soupeře ve hře 1 na 1 a následně dobře řešili situace posunu míče. Jednoznačně tak svůj duel zaslouženě vyhráli.

BA Radotín x BK Loko Plzeň (24:79)

Hráči Lokomotivy zvládli vstup do utkání skvěle. Prakticky nenechali své soky vyhodit z autu. Pokud se to Radotínu povedlo, tak jej o míč rychle obrali. Navíc správně řešili přesilové situace a vytvořili si pohodlný náskok. Na obranné půli Ve druhém poločase polevili ze svého nasazení, což se projevilo ve snížení úspěšnosti v zakončení a menšímu nasazení v obraně, ale ani tato skutečnost jim nezabránila k tomu, aby si připsali další pohodlné vítězství.

 

Komentář Z. Zemana: „Jsem rád, že nám povedlo zajistit si kvalitní soutěž pro nadcházející sezónu. Obě utkání jsme opanovali systémem start-cíl, což nás trošku mrzelo, protože jsme si chtěli zahrát dobré zápasy. Navíc to byla na jistou dobu i moje rozlučka s chlapci, se kterými jsme společně strávili dlouhou část našich kariér a jsem rád, že se nám jej podařilo zakončit vítězně.“