Pouze v 7 hráčích odjel tým U13 k poslednímu nadregionálnímu turnaji 29.4. do Sokolova, kde se střetl s týmy Klatov, Rokycan a domácího BK.


BK Sokolov x BK Loko Plzeň (87:26)

Od úvodu ukazovali domácí, že jsou velice silným týmem, v jehož čele stojí nejdominantnější hráč ročníku 2011. Hráči Lokotky bojovali na obou koncích palubovky, ale projevovala se jejich nižší úroveň individuálních dovedností, především u začínajících hráčů. V obraně na druhou stranu byla vidět menší důraznost a tvrdost. Pozitivem je, že se hráčům v modrobílých dresech podařilo udržet vysoké tempo hry, ale trápila je produktivita v zakončení. Domácí tak zaslouženě vyhráli.

BK Loko Plzeň x SKB Rokycany (41:41)

Lokotka vstoupila do zápasu dobře, její hráči ukazovali svou basketbalovou vyspělost, vytvářeli si dobré střelecké pozice, které často proměňovali. Drželi i vysoké tempo hry a přehrávali své fyzicky vyspělé soky. Bohužel jim začaly docházet síly a dovolili hostům se vrátit do zápasu. Odevzdali několik míčů prakticky zdarma a umožnili jim se vrátit do zápasu. V závěru přidali ještě několik hloupých ztrát.

BK Klatovy x BK Loko Plzeň (19:37)

Od počátku nebyla na hráčích Lokomotivy znát únava z předešlých zápasů. Dobře vybíhali do rychlých protiútoků a hráli 1 na 1. Do hry se jim podařilo dostat i svého nejnovějšího spoluhráče Lukáše Burkarta, který sbíral teprve první zápasové zkušenosti. Navíc přidali i celkem slušnou obranu, což u nich nebývá zvykem. Ale opět je trápila úspěšnost v zakončení, což je bylo jedním z hlavních důvodů jejich prohry. Pozitivem je, že se poučili z chyb z předchozích zápasů a dokázali zlepšit veškerou svou činnost na obranné polovině.

Komentář Z. Zemana: „S výjimkou prvního zápasu jsme odehráli skvělý turnaj. Smekáme před chlapci za to, s jakým elánem dokázali zápasy v tak nízkém počtu odehrát. Pozitivem je, že naše výkony na turnaji měly vzestupnou tendenci a dokázali jsme neopakovat své chyby neustále dokola.“