Ve středu 19.4. zajížděli mladší žáci Lokotky k dohrávce utkání do nedalekých Klatov. V sobotu 22.4. na domácí palubovce vyzvali dvakrát Písecké Sršně a v neděli zakončili náročný program proti Medvědům z Tábora posledním utkáním v sezóně.


BK Klatovy x BK Loko Plzeň (121:58)

První zápas náročného programu, který byl zároveň i soubojem o první místo v tabulce hráči Lokomotivy nezvládli. Trápila je především komunikace v obraně a doskok, na kterém doslova hořeli. V útoku je pak trápila nízká úspěšnost v zakončení z dobrých pozic pro skórování, které si neustále vytvářeli. V úvodu druhé půle se jim sice podařilo zlepšit svou produktivitu na útočné polovině, ale na druhou stranu se začali trápit se zastavením rychlého přechodu domácích. Důsledkem toho byl stále narůstající rozdíl ve skóre ve prospěch Klatov, které si zaslouženě upevnili pozici na čele tabulky.

Sokol Písek Sršni x BK Loko Plzeň (67:82)

BK Loko Plzeň x Sokol Písek Sršni (88:77)

Oba zápasy s Pískem psaly prakticky totožný příběh. Hráči Lokotky začali dobře. Dařilo se jim ve hře 1 na 1, proměňovali dobré střelecké pozice, zodpovědně pracovali v obraně. Bohužel, jako tomu často tak bývá, polevili ze svého dobrého nasazení. V útoku sice stále hráli obstojně, dobře posouvali míč a vytvářeli si dobré střely. Navíc chodili i na útočný doskok, kde nasbírali obrovské množství míčů. Polevili však v obraně. Nechali se přehrávat především hráči bez míče. Navíc je obrovským způsobem trápil obranný doskok, kde odmítali odstavovat své hráče a stejně tak vypomáhat svým spoluhráčům. To bylo důvodem toho, že se hráči Písku dokázali prakticky po celou dobu zápasu držet na „dostřel“.

BK Loko Plzeň x BK Medvědi Tábor (90:44)

Domácí tým Lokotky vstoupil do zápasu velice dobře a odhodlaně, prakticky své soupeře z jihu Čech do ničeho nepustil. Získával díky své agresivní obraně jeden míč za druhým, z čehož pramenily jednoduché koše. Navíc se přidala i dobrá střelecká úspěšnost a jednoznačně zasloužené vedení 34:5 po první periodě hry. Domácí však opět polevili především v obraně 1 na 1 a její agresivitě. Navíc se přidala i špatná týmová obrana, která plynula opět ze špatné komunikace a orientace. Přidala se i řada nevynucených ztrát. Hráči Tábora tak dokázali téměř srovnat krok s domácími především obrovskému množství nedorozumění mezi Západočechy. Tým Lokomotivy opět trápil i obranný doskok a ochota týmově bránit. Pozitivem je, že v útoku neměli problém s tvorbou dobrých pozic pro zakončení. I navzdory řadě nedostatkům, především na obranné polovině se jim podařilo zakončit ligovou sezónu vítězstvím a krásným druhým místem v Lize A.

 

Komentář Z. Zemana: „Z náročného programu, který jsme absolvovali nám vyplynula řada pozitiv, ale i velké množství negativ na naší hře. Pozitivem je, že v útoku si jsme schopni vytvářet dobré střely a hrát rychle. Obrovské problémy máme ale v obraně, kde nás trápí jak doskok, tak jakákoliv výpomoc spoluhráčům či komunikace. Právě toto jsou faktory, na kterých budeme muset do nadcházející kvalifikace zapracovat. Nicméně druhé místo v ligové tabulce je určitě pěkným umístěním.“