K poslednímu čtvrtému NRT jsme zajíždeli do Tábora. Kde jsme se postupně utkali s týmy ze Ždáru, Kolína a Tábora.

Vlci Ždár x Loko Plzeň 71:36

První zápas jsme začali výborně, agresivní obranou po celém hřišti a rychlým přechodem jsem soupeři dělali velké problémy. Bohužel jsme neproměňovali volné nájezdy. I přes to jsme však první čtvrtinu dokázali vyhrát. Bohužel naše druhá pětka totálně vyhořela, soupeř se vyrovnal s naším tlakem, jednoduše nás přecházel v 1na1 a pohodlně navyšoval jeho náskok. V druhém poločase už jsme se na vyšší nápor nezmohli a soupeř tak zaslouženě vysoko vyhrál.

BC Kolín x Loko Plzeň 16:99

Do druhého zápasu jsem nastoupili s tím, že si chceme napravit chuť a to se také povedlo. Dobrá obrana po celém hřišti přinesla ovoce. Soupeř několikrát nepřešel ani polovinu.  Jednoznačné vítězství v náš prospěch.

Medvěda Tábor x Loko Plzeň 33:102

Poslední zápas jsme začali velmi ospale. Po 4 minutách bylo skóre vyrovnané. Po domluvě na lavičce pak jmenovitě Kunc a Cvrk začali dělat na hřišti to, co měli. Přinesli do hry potřebnou energii a nasazení a zvedli prapor pro celý tým, který už pak v nasazeném tempu pokračoval až do konce zápasu.

 

Komentář M.Davida:

Z turnaje mám smíšené pocity. Jsem rád, že jsme byli schopni přinést do hry agresivitu a tvrdou celoplošnou obranu, na které jsme poslední týdny pracovali. Z čeho jsem ale velmi zklamaný je týmová obrana. Kluci leckdy netahají za jeden provaz, alibisticky se schovávají místo toho, aby pomohli ostatním. V tomto ohledu nás čeká ještě hodně práce. Naší achilovou patou však bylo zakončování. Tolik nedaných jasných příležitostí si zkrátka nemůzeme dovolit. Teď o nic nešlo, ale na MČR může rozhodovat každý koš a musíme to jednoznačně zlepšit, jinak nebudeme mít šanci.