O víkendu sehráli starší minižáci U13 v nemocemi značně okleštěné sestavě dvoukolovou kvalifikaci o Národní finále, které se bude konat v Brandýse nad Labem s týmem Klatov. Poraženého z těchto celků čeká vstupenka na Festival minibasketbalu, jehož organizace se zmocní Litomyšl.


BK Klatovy x BK Loko Plzeň (63:32)

Úvod zápasu vyšel týmu hostí, kteří se nebáli hrát 1 na 1 a především dobře pracovali v obraně. Navíc se jim dobře dařilo na obranném doskoku. Tyto skutečnosti vedly k tomu, že odehráli se svými soupeři vyrovnanou první desetiminutovku. Ve druhém dějství měli Plzeňští zvrat utkání na dosah ruky, ale vlivem několika špatných individuálních rozhodnutí na útočné polovině za sebou touto možností pohrdli. Stále se však drželi na dostřel svým sokům.

Ve druhém poločase začali hráčům Lokotky docházet síly a začali kupit obrovské množství individuálních zkratů a chyb. Navíc se jim přestalo dařit v zakončení a několika sekvencemi špatných přihrávek umožnili Klatovským, aby jim odskočili na větší rozdíl ve skóre. V poslední desetiminutovce se hráči Lokotky dokázali vrátit k dobré ofenzivě, ale nepodařilo se jim najít svůj rytmus na obranné polovině. Utkání tedy zaslouženě vyhrál tým Klatov, který se na výhru dosti nadřel.

 

BK Klatovy x BK Loko Plzeň (23:62)

Nedělní zápas psal prakticky identický příběh, jako ten sobotní. Jediným rozdílem bylo to, že problémy domácího týmu, které vedly k nárůstu vedení Klatov přišly už ve druhé desetiminutovce.

 

Komentář Z. Zemana: „Po víkendu jsme na chlapce hrdí. V rámci svých možností v limitovaném počtu odehráli dobré zápasy. Samozřejmě, dělali velké množství chyb, což ke hře v této kategorii bezpochyby patří. Ale snažili se do puntíku plnit naše pokyny a jejich hře to bylo vidět. Závěrem bych rád pogratuloval Klatovům k postupu na Národní Finále a my se budeme těšit na účast na Festivalu v Litomyšli.“