Muži B po dvou domácích vítězstvích stoupají tabulkou II. ligy a aktuálně jim patří průběžné páté místo, které by zajišťovalo nejen setrvání v soutěži pro příští rok ale i to, že by si nováček soutěže zahrál play-off. O tom, jak vše dopadne rozhodne poslední kolo, kdy naše mladé družstvo zajíždí na půdu Písku a Budějovic. Tabulka je nesmírně vyrovnaná a byť jedna výhra má cenu zlata.


BK Lokomotiva Plzeň „B“ x BK Klatovy 81:66 (17:18, 38:30, 58:54)

O vítězství domácích v jinak celkem vyrovnaném utkání rozhodla závěrečná dvouminutovka zápasu, kterou domácí vyhráli 12:0 a rozhodli tak o osudu zápasu.

BK Lokomotiva Plzeň „B“ x BK Jiskra Domažlice 79:74 (15:22, 39:46, 60:58)

Až do osmé minuty ¾ domácí tahali za kratší konec (50:58), pak ale šňůrou 10:0 otočili vedení na svojí stranu. V začátku posledního dějství se hosté po dvou trojkách dostali opět do vedení, ale to netrvalo dlouho a domácí opět povedenou sekvencí 17:4 prakticky rozhodli o osudu zápasu. V posledních dvou minutách se ještě hosté mocně snažili o finiš, ale domácí si již výhru utéct nenechali.

 

Komentář trenéra Libor Ženíška:

„Ano, výsledky jsou nesmírně cenné. Navázali jsme na 100% import bodů i v domácím dvojutkání. Je cítit, že konec soutěže finišuje a nikdo nedá nic zadarmo, vše se musí vydřít. Jsem moc rád, že jsme tyto těžké zápasy zvládli a vytvořili si i určitý polštář pro závěrečné kolo, kdy při vyrovnanosti tabulky nelze dopředu vůbec nic z hlediska konečného umístění předpovídat. My se musíme soustředit na sebe, držet se toho jak fungujeme celou sezónu tj. koncepční dlouhodobé práce.“