Hráči našeho extraligového týmu zahájili letošní sezonu na hřištích BCM Ostravy.
A hned sobotní zápas s družstvem BCM Slezská Ostrava přinesl po výborném výkonu celého družstva první vítězství 72-63.
Základní pětka ve složení M.Froněk, O.Bína, L.Batysta, V.Blažek, J.Doljak hrála se soupeřem zcela vyrovnanou partii. Obě družstva se střídala ve vedení a bylo otázkou, komu se podaří odskočit na větší bodový rozdíl.
Rozhodl nástup našeho družstva do poslední čtvrtiny, kdy jsme zvýšenou aktivitou v obraně odskočili na rozdíl 8 bodů a postupně získávali psychickou výhodu na svojí stranu. Závěr utkání jsme i přes vysunutou obranu domácích zvládli výborně a připsali si tak první letošní důležité vítězství. Naše družstvo nastoupilo pouze s 8 hráči a kromě základní pětky se na vítězství ještě podíleli Š.Sucharda, J.Zeman, M.Černý.
Vynikající výkon v utkání předvedl Michael Froněk autor 32 bodů jemuž pod košem sekundoval dobře hrající Vladimír Blažek 16 bodů.

Nedělní zápas s favoritem soutěže BCM Moravská Ostrava byl poznamenán velkou únavou některých našich hráčů. K tomu se přidalo zranění O. Bíny v první čtvrtině ( roztržené obočí) a prakticky v poločase domácí vedli dostatečným náskokem. V druhém poločase dostali šanci postupně všichni hráči obou laviček. Prohra 67-105 je krutá a neodpovídá rozdílům mezi oběma družstvy.