Uplynulý víkend přinesl pro kategorii mladšího dorostu další zápasy nadstavbové části. Zavítaly k nám celky z Pardubic a Vysočiny. Potřebovali jsme jednu výhru ke stvrzení vstupenky do předkola play-off. Navíc jsme měli hodně co vracet Pardubicím, jelikož zápas u nich skončil po prodloužení jejich vítězstvím o pouhé dva body.

BK Lokomotiva Plzeň x BC Vysočina (103:79)

První zápas měl být papírově jednodušší pro domácí, nicméně jihlavští se vyznávají neměnným herním projevem a jejich psychická odolnost nám měla být velkým varováním. V Jihlavě jsme se totiž kvůli tomuto faktu po jednoznačném poločase strachovali o vítězství. V týdnu panovala nervozita kvůli několika otazníkům nad zdravotním stavem klíčových hráčů, nakonec jsme byli oslabeni o dva členy základní sestavy. Nic příjemného, ale pouze to dokázalo sílu celého týmu. I přes zmíněné absence náš útočný potenciál nijak neutrpěl a průměr vstřelených bodů za poločas v posledních čtyřech zápasech jsme si udrželi na čísle 58. Do druhé půle bylo třeba vstoupit minimálně se stejným nasazením, což se podařilo a díky velkému množství bodů z rychlého protiútoku po soupeřových ztrátách jsme vedení navýšili na konečných 24 bodů. Vstupenka do předkola play-off byla zajištěna.

BK Lokomotiva Plzeň x BK VIVIDBOOKS Pardubice (84:82)

Díky zajištění předkola by člověk mohl čekat, že se hráči k nedělnímu zápasu postaví s nadšením a snahou vylepšit si vítězné skóre. Bohužel však, enthusiasmus zůstal přinejmenším doma v posteli. Od samého začátku jsme hráli s nulovým nasazením, pardubičtí byli lepší doslova ve všem. Nebyli jsme schopni se prosadit v 1 na 1 a zároveň ani ubránit ty samé situace na druhé straně hřiště. Doslova trapný výkon měl být odměnou divákům, kterých se nesešlo málo. Poločasová promluva a výzva pro zlepšení však kupodivu pomohla a do druhé půle vstoupil úplně jiný tým. Zdálo se, že 23 bodové manko nedokážeme zvrátit. Nicméně na hru se už alespoň dalo koukat a 9-ti bodová šňůra, při které jsme pardubickým nedovolili ani bod, nás nasměrovala za obratem. Soupeřův náskok byl stažen z 23 bodů na 14 a v poslední čtvrtině už bylo o co hrát. Útočná trojice Paidar, Šindler, Řezníček se pak v průběhu pěti minut postarala o smazání celého rozdílu a následné otočení bodového stavu v náš prospěch. Nakonec však dvěma velmi těžkými trojkami se soupeř dotáhl na rozdíl dvou bodů a zajistil tak nulový rozdíl ve skóre vzájemných zápasů. Tato kaňka však nemůže zastínit projev charakteru a snahy o zvrácení zdárně ztraceného zápasu. Do posledního soutěžního víkendu tak půjdou tři týmy se stejným počtem výher bojovat nejméně o druhé místo v tabulce.