O uplynulém víkendu cestovali naši muži k utkáním na Sokole pražském a BA Spartě. Po velkých bojích jsme slavili dvě vítězství.

Sobotní zápas se Sokolem pražským sliboval velkou bitvu. Omladěný kádr Sokola znamenal velmi dobrý pohyb soupeře po hřišti a především pak úpornou a agresivní obranu. Naši hráči si s ní v první čtvrtině nevěděli rady a proto jsme zaznamenali jen 15 bodů. Ve druhé čtvrtině se však podařilo proměnit několik trojkových pokusů (Kubizňák, Velenský, Honomichl), čímž vznikl prostor pro naše podkošové hráče a od té doby již diktovalo tempo hry pouze naše družstvo. Sokolíci se ještě nadechli k náporu ve třetí minutě poslední čtvrtiny, kdy snížili na rozdíl 9 bodů, v této chvíli se však projevila zkušenost našeho družstva, které si již vítězství pohlídalo.

 

Nedělní soupeř Sparta budil velký respekt, nejen kvůli dobře poskládanému družstvu, ale také pro sobotní výhru nad Chomutovem, jež má pro letošní sezónu ty nejvyšší ambice. Náš tým se na utkání skvěle nabudil a první čtvrtinu jsme vyhráli 30-15. Naši hráči po této čtvrtině zřejmě nabyli dojmu, že zápas je již rozhodnut a ztráta koncentrace znamenala snížení soupeře na rozdíl jediného bodu a to vše během čtyř minut. Před poločasovou přestávkou se jako pravý kapitán zachoval Kubizňák, který vyburcoval družstvo k důrazné obraně tím, že sám vybojoval několik míčů, což znamenalo jednoduché koše a poločasové vedení o 13 bodů. Po přestávce jsme pokračovali v agresivní obraně a díky vysoké produktivitě v útoku dostali rozdíl skóre nad dvacet bodů. Zbytek zápasu šlo jen o to neztratit koncentraci a nenabídnout tak šanci soupeři na zvrat. V utkání nasbíral první minuty v 1.lize mužů také Jan David, který proměnil hned první svůj trojkový pokus.

 

Vítězství na palubovkách těchto družstev jsou velmi cenná, je nutné však zůstat nohama na zemi, již v pátek přivítáme dalšího těžkého soupeře z Ústí nad Labem.