Naše kategorie U17 vstoupila do další části soutěže, která je z hlediska dalšího vývoje sezóny extrémně důležitá. Čeká nás osm náročných střetnutí s celk moravské skupiny a společně s dalšími třemi týmy z bývalé české si to rozdáme o první dvě místa, která zaručují účast v předkole play-off.

BK VIVIDBOOKS Pardubice x BK Lokomotiva Plzeň (82:80)

Zápas s papírově nejsilnějším soupeřem jsme dostali hned na začátek. Okamžitě jsme věděli o naší nevýhodě v podkošovém prostoru, jelikož soupeřův výškový průměr byl o bezmála 20 centimetrů vyšší. Nebylo to ale ve hře moc znát, což nás po celý zápas udrželo ve hře. Ve třetí čtvrtině jsme absolvovali pověstný black-out, při kterém dostali pardubičtí šanci odskočit na dvouciferný náskok a nám opět nezbývalo než dotahovat. Navzdory doslova šílenému procentu (17%) střelby za tři body se nám to podařilo a zápas směřoval do prodloužení. V něm jsme hned na začátku pohrdli dvěma takřka volnými nájezdy a v závěru udělali dva útočné fauly ve cloně, čož soupeři poskytlo dva útoky úplně zadarmo, kterých nakonec využil.

BC Vysočina x BK Lokomotiva Plzeň (80:92)

Útočné rodeo, tak by se asi dal popsat začátek Nedělního zápasu v Jihlavě. Dohromady v prvních pěti minutách padlo sedm trojek. Pro naši stranu čtyři a další dvě se přidaly ve druhé půlce prvního dějství. 36 bodů po první čtvrtině byl solidní výsledek a hlavně zlepšení oproti Neděli. Jenže jak už to tak bývá, když se daří v útoku, nechce se nikomu do obrany. Laxností v komunikaci a dostupování jsme soupeři dovolili až moc prostoru a jihlavští, nutno říci velmi zkušeně, využili jakékoliv chybičky a nabídky extra prostoru. Extrémně těžký a důležitý zápas byl ale navzdory tomu dotažen do vítězného konce. První mise v nadstavbě dopadla obstojně s hořkým nádechem v podobě dvoubodové prohry v Pardubicích.