Muži B dokázali v sobotním zápase přetlačit Kbely, ale v neděli nestačili na vedoucí Radotín a to o pouhý jeden bod.


BK Lokomotiva Plzeň „B“ x TJ Sokol Kbely 77:73 (32:23, 46:33, 59:58)

V sobotu 21.ledna zavítalo na naší palubovku družstvo Kbel, kterým jsme chtěli oplatit těsnou porážku z jejich hřiště. Úvod zápasu a vynikající útočná produktivita v kreativním podání dávala jistou naději na relativně snadný průběh utkání a poločasové vedení 46:33. Avšak brzké zranění Veselého, knockout Wintra a s pohmožděnou tracheou hrajícího Plevy, spolu se změnou způsobu hry hostů se náskok začal rozplývat. Hosté vsadili vše na silovost, dostávali míče do podkošového prostoru. V poslední čtvrtině si domácí udržovaly nepatrný náskok a odolali atakům soupeře a připsali tak důležité vítězství.

BK Lokomotiva Plzeň „B“ x BK Wolves Radotín 85:86 (25:25, 47:43, 66:68)

Nedělní poledne patřilo souboji s neporaženým celkem Radotína. Hrál se vyrovnaný basketbal, kdy úroveň zápasu musela potěšit přítomné diváky i vlastní aktéry zápasu. Zkušenější hosté šli v poslední čtvrtině do mírného vedení, domácí nic nevzdávali a v dramatické koncovce téměř zápas otočili.

Komentář trenéra Libor Ženíška:

„Myslím, že stále tak drobet platíme nováčkovskou daň a to nás stojí lepší umístění v tabulce. V každém zápase se nám povede vyrobit několik chyb, které již prostě zkušenější soupeři nedělají. Ale ono to všechno přijde. Pokud budeme podávat takové výkony jako první čtvrtinu sobotního a více méně po celý druhý zápas, tak nemám o toto družstvo strach.“