V sobotu jsme odehráli další nadregionální turnaj s U12. Tentokrát v roli pořadatele jsme přivítali TJ Sokol Žižkov a Písecké Sršně.

 


BK Loko Plzeň - Sršni Písek 53:47

Ačkoliv se může zdát, že s výhrou proti silnému soupeři by jsme měli být spokojeni, není tomu tak. Soupeř přijel kvůli marodce bohužel jen v 8 hráčích. Na naší straně byly také velké absence a někteří hráči přišli hrát rovnou z postele, i to však neomlouvá náš mdlý výkon. Do utkání jsme vstoupili velmi ustrašeně a rychle jsme prohrávali. Živelnější a hlavně agresivnější soupeř byl všude dřív. Velké problémy nám dělala těsná nátlaková obrana. Největším problémem však byla obrana hráčů bez míče, která zvláště u některých našich hráčů spíše nebyla než byla. Po poločase došlo z naší strany k mírnému zlepšení, ale i tak tam bylo  příliš mnoho chyb. Zápas jsme nakonec obrovskou bojovností v poslední čtvrtině urvali na naší stranu a vyhráli o pár bodů. Upřímně si ale myslím, že za náš výkon jsme si ani vyhrát nezasloužili. 

BK Loko Plzeň - Sokol Žižkov 86:25

V druhém zápase jsme nastoupili proti Žižkovu, který má ve svém týmu přvážně mladší hráče, či začátečníky. Po tragické první čtvrtině, kde nás soupeř opět svojí chutí a bojovností přehrával, jsme se konečně dokázali dostat alespoň trošku do hry, kterou by jsme chtěli předvádět. Občas se nám povedlo zahrát hoď a běž, nebo jiná pohledná konbinace. Nakonec jsme zvítězili velkým rozdílem.

 

Komentář trenéra M. Davida:

Jsem zklamaný převážně z přístupu některých hráčů. Jakmile nastoupíme proti silnějšímu soupeři, hned se začnou jen hledat výmluvy, co a proč to nejde. Místo bojovnosti a chuti ukázat, že jsme lepší než soupeř, se ukazuje strach, nervozita a chybí sebedůvěra. Je na čase aby všichni hráči zlepšili svůj  přístup k zápasům a hlavně tréninkům. Potřebujeme trénovat ve stejném nasazení a tempu jako hrajeme tyto těžké zápasy, jinak se na ně nikdy nepřipravíme. Kluci jsou šikovní, ale dokud si neuvědomí, že bez nasazení, běhání, bojovnosti soustředěnosti a hlavně sebevědomí to nejde, nebudeme na republikové úrovni konkurenceschopní.