Dva celky z hlavního města zamířily o uplynulém víkendu poměřit své síly do Plzně v rámci Žákovské ligy U14. Domácímu týmu se vrátil do sestavy už i Štěpán Wolf, který se od září trápil s dlouhodobým zraněním.


BK Loko Plzeň x TJ Sokol Kbely (96:45)

Již první čtvrtina utkání ukázala, který z týmů bude tahat za delší konec provazu. Domácí ji vyhráli poměrem 38:4. Přehrávali své soky naprosto ve všem faktorech hry. Svou agresivní obranou získávali jeden míč za druhým a dostávali se do jednoduchých příležitostí v zakončení díky dobře řešeným přesilovým situacím. I v postupném útoku si věděli rady. Přehrávali své obránce ve hře 1 na 1 a následně dobře řešili vzniklé výhody, posouvali míč a dostávali se do volných střeleckých pozic, které často proměňovali.

Ve druhém dějství polevili ve svém nasazení, dostali se do širší rotace a začali kupit individuální chyby. Ať už v obraně hráčů ve hře s míčem a bez, v útoku přicházeli špatné přihrávky a řada špatných rozhodnutí. I přes to všechno jejich vedení stále pomalu narůstalo a připsali si tak zasloužené vítězství.

 

BK Loko Plzeň x BA Radotín (83:61)

Úvod do zápasu byl prakticky totožný, jako v sobotu. Hráči Lokomotivy hráli velice odhodlaně a sebevědomě. Své soupeře prakticky do ničeho nepouštěli, dobře bránili jak individuálně, tak týmově. V útoku nacházeli dobré řešení a vytvořili si zdánlivě pohodlné vedení 29:11. V dalších 2 čtvrtinách se hra, alespoň výsledkově poněkud vyrovnala. Hráči Lokotky začali opět dělat chyby v obraně 1 na 1 a nevynucené ztráty. Volili špatná zakončení a řešení jednotlivých situací. Přestali pracovat na obranném doskoku, se kterým do té doby nemělo problém a nepodařilo se jim tak si vytvořit pohodlný náskok.

Ve čtvrtém dějství se díky těmto slabším chvilkám a výpadku koncentrace domácích dostal hostující tým Radotína zpět do hry na dostřel 17 bodů. V posledních 3 minutách se však hráči Lokotky dokázali dostatečně zkoncentrovat na zápas a dát několik jednoduchých košů a pojistit si tak vítězství, které se nerodilo vůbec snadno.

 

Komentář Z. Zemana: „Jsem rád, že se nám podařilo vyhrát oba zápasy. Chlapci to potřebovali pro své sebevědomí. Problémem je, že jsme vždy skvěle zvládli první čtvrtinu, kdy jsme hráli opravdu pohledný a suverénní basketbal, ale pak jsme polevili v koncentraci, nasazení a přestali dělat věci, které nám celou dobu fungovaly. Budeme tedy muset zapracovat na konzistenci našich výkonů.“