U13 v neděli 15.1. odjel tým U13 k předposlednímu turnaji krajského přeboru do Domažlic, kde vyzval Klatovy a domácí Jiskru.

Na turnaj nakonec odjeli pouze v 6 hráčích z důvodu obrovské marodky a účasti hráčů na lyžařských kurzech v rámci školy.


BK Klatovy x BK Loko Plzeň (80:26)

Úvod do utkání Lokomotivě vůbec nevyšel. Jejím hráčům se nedařilo zastavovat své soupeře ve hře 1 na 1 s míčem, ani bez míče. Po oddechovém čase se jim povedlo tyto faktory zlepšit a vyrovnat se alespoň herně týmu Klatov. V útoku si dokázali vytvářet dobré pozice pro zakončení, ale trápilo je obrovské množství nepřesných zakončení. Navíc i slušně řešili přesilové situace, kterých si vytvářeli velké množství.

 

BK Loko Plzeň x BK Jiskra Domažlice (43:60)

Začátek zápasu patřil hráčům Lokomotivy. Vytvářeli na své soupeře obrovský tlak a nutili je ke ztrátám, které nelítostně trestali. Brzy jim ale přestaly docházet síly a polevili. Navíc je trápily v obraně opakované individuální zkraty v situacích 1 na 1. V útoku se jim dařilo vytvářet si dobré střelecké pozice, ale stále tápala úspěšnost v zakončení. To vše vedlo k druhé výhře Domažlic v letošní sezóně.

 

Komentář hráče hráče V. Suchana: „Byly to dobré zápasy i přes to, že nám chybělo velké množství hráčů. Vytvářeli jsme si dobré střelecké pozice, hráli jsme rychle dopředu. Problém nám dělal obranný doskok některých hráčů a rovněž bylo několik situací, kdy jsme si nevypomohli dobře v obraně.“