Minulý víkend čekala na naše kadety poslední utkání základní části Extraligové soutěže. Velmi nepříjemné zápasy v Písku a Jindřichově Hradci. Na hřištích obou soupeřů jsme rozhodně nebyli za favority a, bohužel, začátky obou utkání to potvrdily.

Sokol Písek Sršni x BK Lokomotiva Plzeň (87:50)

Jak jsem již předesílal, vstup do zápasu byl z naší strany více než tragický, skóre 29:9 po první čtvrtině hovoří samo za sebe. Trvalo nám takřka patnáct herních minut, než jsme se vzpamatovali z tohoto knock-outu a začali hrát. Další průběh zápasu již byl relativně pohledný a obsahoval věci, kterými bychom se rádi prezentovali. Písek si ale zkušeně dokráčel pro pohodlné vítězství.

GBA Lions Jindřichův Hradec x BK Lokomotiva Plzeň (65:54)

A zase ta první čtvrtina. Na rozdíl od Sobotního zápasu jsme tentokrát nebyli vyloženě horší, ale soupeř nás srazil na kolena svou stoprocentní úspěšností z pole. Zatímco na jedné straně padly 4 střely za tři body, z našich pěti pokusů na druhé straně jsme nezískali ani útočný doskok. Kvůli tomu následovala morální propad a odproštění od jakéhokoliv organizovaného projevu a opět jsme měli spoustu problémů se znovunalezením klidu a rozvahy. Ta se do druhého poločasu vrátila a my najednou byli rovnoceným soupeřem. Bohužel, jak už to tak bývá, počáteční manko bylo jednodušše moc velké.