V první půli sezóny prohrála Lokotka po velmi špatném výkonu poměrem 55:59 na své domácí palubovce a tak měla svým sokům co vracet. Stále jim chyběla řada zraněných hráčů a přistupovali k týmu Vyšehradu s velkým respektem.


Sokol Vyšehrad x BK Loko Plzeň (9:150)

Od úvodu zápasu bylo evidentní, který tým bude tahat za delší konec provazu. Hráči Lokotky vstoupili do zápasu velice sebevědomě s odhodláním vyhrát. Výborně bránili v 1 na 1 s výjimkou několika propadů, které vedly k bodům soupeře. Získávali jeden míč za druhým a skvěle a pohledně řešili přesilové situace. V postupném útoku se jim dařilo dostat soupeřovu obranu do pohybu a díky tomu mohli ukazovat své schopnosti v útočné hře 1 na 1. Navíc i v postupném útoku dokázali poměrně obstojně posouvat míč a tím ničit soupeřovu obranu. Zatím jednoznačně nejlepší zápas sezóny odehrál Adam Havlík, který především svou obranou dokázal znechutit hru dominantním hráčům Vyšehradu a dotáhl tak Západočechy k dost pohodlnému, pohlednému, zaslouženému a především psychicky důležitému vítězství.

Komentář Z. Zemana: „Odehráli jsme po všech stránkách nejlepší zápas sezóny. Povedlo se nám v plné kráse ukázat všechny věci, na kterých v tréninku pracujeme. Ať už jde o obrannou činnost, hra 1 na 1 z pohledu útoku i obrany. O týmové aspekty fungovaly relativně dobře. Dobrý posun míče, pohyb v útoku, obranné situace. Zkrátka jsme sehráli o parník nejlepší zápas sezóny a doufám, že v tomto trendu budeme pokračovat. Navíc jsme tuto výhru potřebovali i z hlediska psychiky, aby si chlapci uvědomili, že zkrátka basketbal hrát umí.
Navíc děkujeme velké řadě fanoušků za podporu, která byla značná.“