Uplynulý víkend nabídl zajímavý vhled do současné situace v kadetské skupině A. Čekaly nás nepříjemní soupeři, navíc v jejich domácích stáncích, což není pro žádného soupeře nic lehkého.

Válečníci Děčín x BK Lokomotiva Plzeň (84:58)

Utkání, které mělo od začátku jasného favorita. V Děčíně se nevyhrává lehko a my to od prvních minut pociťovali. Záčátek jako každý, soupeř se okamžitě chytil střelou za tři body, nám se podobný pokus na druhé straně, bohužel, nepodařil. Soupeř šel do vedení o sedm bodů a my zase museli dotahovat. Díky střídání se nám to sice podařilo, ale Děčínští nám nedovolili více a svojí dominancí na útočném doskoku po celý zápas stanovili jasný směr pro konečný výsledek.

 

Sokol Pražský x BK Lokomotiva Plzeň (75:68)

Po neúspěšné Sobotě bylo na místě přepnout a soustředit se na důsledný výkon na půdě posledního týmu v tabulce. Začátek zápasu nájm tentokrát herně vyšel, soupeři se sice podařilo trefit spoustu těžkých trojek, ale my nikde nezaostávali. Ve třetím dějství se nám povedlo vybudovat si dosud největší vedení, které však soupeř během pár minut stáhl a opět byla k vidění "plichta". V poslední čtvrtině přišel ale psychický výpadek, tři jasně nedané šance a to se ve vyrovnaném zápase neodpouští. S velkým poklesem sebevědomí přišla i chybovost na obranném doskoku a sokolí vedení bylo na světě. Bohužel pro nás již nedostihnutelné.