U14 o víkendu hostili týmy z Přeštic a Klatov. K oběma utkáním opět nastoupili chlapci ve značně omezené sestavě, kdy jim stále chyběli dlouhodobě zranění Wolf, Sommer, Vítek a nemocný Marák. V neděli doplnil řadu absencí Borl a Jukl.


BK Loko Plzeň x TJ BK Přeštice (102:73)

Do zápasu vstoupili domácí skvěle. Rychle si vytvořili dvouciferné vedení díky skvělé nátlakové obraně a dobrém řešení přesilových situací. Dařilo se jim i ve hře 1 na 1. Problémem však byla obrana hostujícího Vodičky, který dominoval na doskoku a ve svém silném nájezdu, kde dokáže využívat svých fyzických parametrů. Navíc se hráči Lokotky trošku přizpůsobili hře soupeře a přestali napadat aktivně vymezené území a zastavil se jejich posun míče. Zlom přišel po poločase, kdy se dostali zpět do tempa. Začali hrát rychle, dobře posouvali rotovali v útoku a získávali jednoduše míče, se kterými pak dobře nakládali. Do čtvrtého dějství si tak vytvořili pohodlný náskok a nedali svým soupeřům šanci se vrátit do zápasu.

 

BK Loko Plzeň x BK Klatovy (41:127)

V neděli vstup do zápasu domácí nezvládli. Pod optickým nátlakem zdvojení ztráceli míče. Navíc je trápil pohyb míče v útoku a špatně volená rozhodnutí. Ve hře 1 na 1 měli problém se prosadit díky své naivitě. Navíc hořeli v obraně přechodové fáze, kde spíše postrádali především nasazení v kombinaci s orientací. Hosté navíc inteligentně využívali momentů, kdy byli bráněni méně zkušenými hráči domácích. Ve druhém poločase, jakoby Lokomotivě někdo přitopil pod kotlem, začali její hráči hrát mnohem agresivněji a byla na nich vidět i chuť do hry. Navíc zlepšili i obranu přechodu hostí. Začali využívat svých předností ve hře 1 na 1 a následně si vytvářeli dobré střelecké pozice díky pohybu míče. Lépe si věděli i s přechodem na útočnou polovinu a ztráceli mnohem méně míčů. Odměnou jim byl téměř vyrovnaný výsledek dějství, tedy 21:22. Ve čtvrté desetiminutovce už bylo na hráčích Lokotky vidět, že jim dochází síly. Pokračovali v polepšeném výkonu, ale veškeré úkony už prováděli ve značně snížené rychlosti a důraznosti.

 

Komentář asistenta trenéra J. Bašty: „Do sobotního zápasu jsme vstoupili agresivně a s chutí hrát, vyvíjeli jsme tlak na míč, nenechali jsme jim volné přihrávky, byli jsme celkově běhavější. V útoku se nám dařila hra 1na1, posun míče a i nějaká ta střela nám spadla. Bohužel toto nasazení nedokážeme udržet, což je velká škoda a zbytečně se tímto dostáváme pod tlak. Jinak to byl povedený zápas a kluci si určitě zaslouží pochvalu.Do nedělního klání jsme vstoupili špatnou nohou, soupeři hned od začátku diktovali hru, byli všude dřív a my jsme stěží přešli půlku. Menší zlepšení se nám podařilo až ve druhé polovině, kdy jsme konečně chytli slinu hrát. Dařilo se nám překonat jejich zdvojování na naši polovině a využívat přesilových situací k jednoduchým rychlým bodům. Stále nás ale dost trápí obrana hráče bez míče a boxout, takže jsme nedokázali upravit skóre na lepší výsledek.“