Zápasy, na které všichni čekali. Souboje s rivalem, jehož hráči dříve bývali součástí Plzeňské Lokomotivy. Oba dva dny byly provázeny fantastickou atmosférou, která je na mládežnických střetnutích viděna jen zřídka. Speciální poděkování patří rodičům a spoluhráčům našich hráčů, kteří se postarali o speciální zážitek pro všechny zúčastněné.


BA Grizzlies Plzeň x BK Lokomotiva Plzeň (79:88)
 
První zápas na soupeřově palubovce byl od prvních minut zdravě vyhecován. Týmové akce střídaly individuální skvosty. Poločasové skóre (55:45) ve prospěch domácího týmu bylo výsledkem „smůly“, která zapříčinila „vykroucení“ našich pokusů za tři body. Do druhého poločasu bylo třeba nepolevit a hrát pořád stejně. Což se podařilo, ale úspěšnost se stále ne a ne dostavit. Na druhé straně naopak domácí Pavel Poláček přehrával 1 na 1 koho si zrovna zamanul. Když na tabuli svítil rozdíl skóre o šestnáct bodů, mohli by si mnozí myslet, že nás to položí. Žádný hráč si ale nepřipustil porážku, naopak ještě přidal a ve spolupráci s dlouho očekávanou úspěšností manko do poloviny čtvrtého dějství dotáhl. V závěru domácí přišli o svůj „mozek i tělo“ v jedné osobě a náš neutuchající tlak nakonec přinesl sladkou výhru.
 
 
BK Lokomotiva Plzeň x BA Grizzlies Plzeň (73:83)
 
Nedělní zápas, taktéž v doprovodu skvělé atmosféry, měl poněkud rozdílný průběh. Problémy s úspěšností jsme měli sice stejné, ale dravost a drzost na obranné polovině oproti minulému zápasu někam zmizela. Problémy s komunikací a dobíráním hráčů dovolily jít soupeři do trháku až o 18 bodů. Naše reakce v podobě zónové obrany však přinesla kýžené ovoce a do kabin se v poločase šlo s mankem pouhých šesti bodů. Do druhého poločasu se ale nevydařil vstup, Hostující tým opět odskočil a i přes několik pokusů o vzpouru jsme nebyli schopni dostat skóre na svou stranu.