Ani v druhém nadregionálním turnaji jsme nepoznali hořkost porážky. Postupně jsme si poradili s týmy: Bizoni Náchod, BC Kolín a domácím Žižkovem.

 


BK Bizoni Náchod - BK Lokomotiva Plzeň  34:86 

V prvním zápase jsme nastoupili s velkým tlakem na míč a agresivní obranou. Vycházela nám hra 1na1 a z toho bylo pohodlné poločasové vedení. V druhém poločase jsme se bohužel přizpůsobili pomalejší hře soupeře a začali jsme mít velký problém na doskoku a v návratu do obrany.  

BC Kolín - BK Lokomotiva Plzeň 55:76

Soupeř z Kolína byl velmi dobře výškově vybavený a zejména v lichých čtvrtinách, jsme nebyli schopni ubránit jejich hráče v 1na1. Opět nás trápil obranný doskok a vytratilo se i sebevědomí a bojovnost. První čtvrtinu jsme zaslouženě prohráli. Naštestí pro nás, druhá pětka byla schopná plnit taktické pokyny, a kombinací hoď a běž jsme se dokázali dobře prosazovat a vytvořit si pohodlný poločasový náskok. V druhém poločase se hrál bojovný y vyrovnaný basketbal. Od nás přišlo mírné zlepšení a navýšení rozdílu na konečných 21 bodů.

Sokol Žižkov - BK Lokomotiva Plzeň 26:85

V posledním zápase jsme nastoupili velmi špatně. Bez energie a nasazení a papírově slabší soupeř s námi díky tomu hrál více než vyrovnanou partii. Opět ale nastoupila druhá pětka a soupeře přejele takovým způsobem, že se zbytek zápasu už jen dohrával.

Komentář asistenta Petra Suchana:

Turnaj vnímám velmi pozitivně a to hlavně díky celkovému hernímu projevu. Většina kluků byla schopná naše rady a pokyny převést na hřiště a díky tomu přispět k vítěztví. I hráči, kteří se třeba s basketbalem teprve seznamují, ukázali velký posun správným směrem. V poslední řadě jsem rád, že jsme s Kolínem odehráli vvyrovnané utkání, protože ty nám bohužel v sezóně chybí.