Po ne zcela vydařené první polovině ligové soutěže se náš tým vrhl o uplynulém víkendu do její druhé poloviny dvěma zápasy na palubovkách soupeřů. Na žhavých palubovkách soupeřů, na Sokole Pražském a BA Sparta Praha. Pokud jsme nadále chtěli pomýšlet na postup do extraligové nadstavby soutěže, bylo nutno alespoň jednou vyhrát. Oproti první polovině soutěže jsme, ale na zápasy zajížděli se zdravým sebevědomím, poněvadž jsme „KONEČNĚ“ byli komplet včetně nově příchozího z našeho SPS centra Jiskry Domažlice Filipa Vaňka. Oba zápasy jsme vyhráli a ukázali především sami sobě, že jsme basketbalisti.  


Sokol Pražský – Loko Plzeň 65:71

Do zápasu jsme nevstoupili dobře. Vědomi si toho, že domácím chyběli dva nejlepší hráči jsme si asi mysleli, že výhra přijde sama. Domácí nás jasně přebyli energií. Hecovali se, běhali a bez bázně a hany šli doslova do nás. Nám trvalo cca 7 minut, než jsme se našli. Pak se začali misky vah překlápět na naší stranu. V poločase vedení o 10 bodů vypadlo nadějně. Jenže po poločase jsme zcela ztratili koncentraci a dělali technickou chybu za chybou. Něco zcela nevídaného, kdy nám byly odpískáno snad 20 kroků, musíme dodat, že poprávu. Najednou domácí vycítili šanci a prakticky až do konce zápasu se hrála plichta. Na konci se přeci jen projevila naše větší rotace a nezlomná síla něho kapitána Lukáše Motlíka a zápas jsme urvali pro sebe.    

BA Sparta – Loko Plzeň 80:86

Sakra to byl „špílec“. Oproti prvnímu zápasu v první polovině soutěže, kdy nám chybělo 5 hráčů se hrál zcela odlišný zápas. Domácí si asi mysleli, že nám zase dají o 40 a vítězství mají v kapse. Jenže my byli jak supi. Takovou koncentrovanost jsme u našeho týmu dlouho neviděli. Jakmile se nám povedlo lépe číst herní situace jak v obraně tak v útoku, tak jsme vždy začali domácím unikat a nahnali skóre o cca 10 bodů pro naše barvy. Jenže právě v tyto okamžiky jsme špatným doskokem a neproměňováním jasných šancí vždy dovolili domácím vrátit se do zápasu. I přesto jsme se, ale ani v jednom okamžiku nepoložili a jeli jak rozjetá mašina. I přesto, že domácí nic nevzdali, tak ale konkurovat naší rotaci a určité větší variaci v řešení útočných aktivit se jim nepovedlo zápas překlopit na svou stranu. Další mega důležitá výhra byla na světě.

Komentář trenéra, Erika Eismana: Je pozitivní, že po dlouhé době jsme byli jak na trénincích a utkání kompletní. Navíc nás posílil z našeho SPS BK Jiskra Domažlice Filip Vaněk. Utkání na Sokole Pražském bylo pro nás zvýhodněno, že jejich dva nejlepší hráči Nosek a Brezík byli na turnaji U16 EYBL. Nicméně soupeř ukázal týmovou kvalitu a potvrdil, že tento tým není jen o těchto dvou hráčích. Co se týká nás a našeho výkonu, tak jsme odešli v hlavě a koncentraci a naše individuální chyby na útočné polovině nás stály téměř vítězství. Druhé utkání na půdě BA Sparta jsme byli jako vyměnění a vše nám vycházelo jak na obranné, tak útočné polovině, naše individuální chyby z předchozího dne byly minimální a tak utkání bylo ve většině úsecích atraktivním žákovským basketbalem. Ač moc často to nedělám, tak musím všechny hráče za tento víkend a zejména neděli pochválit jak herně, tak výsledkově. Doufám, že v tom budeme pokračovat i v nadcházejících utkání.