První nadregionální turnaj jsme odehráli v Nymburce. Tyto turnaje jsou skvělé pro porovnání s týmy mimo náš region. Postupně jsme se utkali s domácím Nymburkem, Benešovem a Žďárem nad Sázavou.

 


BA Nymburk - BK Loko Plzeň 43:51

Do prvního zápasu jsme vstoupili s přílišným respektem k soupeři. Bylo to proto, že 3 měsíce zpátky jsme od nich dostali naloženo o 35 bodů. Takže první čtvrtina byla od nás ustršená a bojácná. Naštestí skončila vedením hostů jen o bod. Ve druhé čtvrtině naši kluci zjistili, že se s Nymburkem dá hrát a začali si věřit. Poločas byl nějakých 5 bodů pro nás. 3. čtvrtina však rozhodla. Kluci vletěli na hřiště a agresivní obranou po celém hříšti brali soupeři jeden míč za druhým a dávali jednoduché koše. Také se dařila kombinace hoď a bež. V poslední čtvrtině se zápas již dohrával.

BC Benešov - BK Loko Plzeň  32:62

Soupeř z Benešova byl velmi dobře výškově vybavený a dominoval ze začátku utkání na doskoku. Proto jsme hned v první čtvrtině měli problém dostat se do naší hry. Naštestí kluci pak zlepšili obranný doskok a začali hrát rychle. To přineslo ovoce, a tak jsme jen navyšovali naše vedení a dotáhli zápas do celkem pohodového konce.

 

Vlčata Ždár - BK Loko Plzeň  23: 70

Poslední zápas s Vlky byl pro nás stylem start - cíl. Výhodou bylo, že jsme hráli dva zápasy hned za sebou. Naši kluci byli rozjetí  a ospalého soupeře přejeli v první čtvrtině o 30 bodů. Pak se zápas už jen dohrával. Bohužel jsme polevili v některých pasážích v nasazení, ale to je asi vzhledem k počtu zápasů a vysokému vedení pochopitelné.

 

Komentář trenéra M.Davida:

Mám velkou radost z vítěztsví v turnaji a to hlavně kvůli našim klukům. Většina z nich zlepšila docházku na tréninky a celkově i přístup k tréninkům. Pochopili, že bez tvrdé práce to nikdy nepůjde. Takže jsem moc rád, že vítězství v tomto turnaji bylo pro ně odměnou, za jejich dobrou práci na tréninkách. Ukázalo nám to, že jsme se vydali na správnou cestu.

Také nám to ale ukázalo, kde máme velké rezervy, a to hlavně v pohybu míče a příhrávce. Na tom budeme muset pracovat nejvíce.

Celkově ale velká radost  všech zúčastněných hráčů, trenérů a rodičů. I to, že nás přijelo podpořit nějakých 10 rodičů, vnímam jako posun správným směrem a úspěch.