V neděli 2.10. vyrazili hráči kategorie U13 k druhému turnaji sezóny do Domažlic, kde se střetli s týmem Klatov a následně pořádající Jiskrou.


BK Klatovy x BK Loko Plzeň (60:26)

Úvod zápasu patřil klatovským. Ti ve svém vstupu dominovali nad hráči Lokotky ve všech aspektech hry. Ať už se jednalo o doskok, nasazení a úspěšnost v zakončení. Na konci prvního dějství se dokázali modrobílí probrat a vrátili se zpět do zápasu díky několika dobrým obranným zákrokům a také rychlému přechodu na druhou polovinu hřiště. Pak přišla naprosto katastrofická druhá desetiminutovka, kdy hráči ze Západočeské metropole nebyli schopni zastavit své soky v obraně 1 na 1. Kupili jednu chybu za druhou. Špatně a nepřesně si přihrávali, neproměňovali jasné příležitosti ke skórování. Tyto aspekty vedly k poločasovému vedení Klatov poměrem 33:12.

Ve druhé půli byl k vidění už podstatně vyrovnanější obraz hry. Hráči Lokotky zlepšili tížené aspekty hry a byla k vidění mnohem vyrovnanější půle klání.

 

BK Loko Plzeň x BK Jiskra Domažlice (61:40)

Vstup jednoznačně patřil Plzni. Její hráči hráli přesvědčivě, doslova nenechali své soupeře vyhodit z poza koncové čáry a dostávali se do jednoduchých zakončení. V další části zápasu už chlapci polevili ve svém nasazení a opět začali ukazovat své slabé stránky.

Ani to jim však nezabránilo k tomu, aby si došli pro poměrně snadné vítězství.

 

Komentář Z. Zemana: „Je prakticky neuvěřitelné, jak nekonzistentní dokážou být naše výkony a to je to, na čem budeme muset zapracovat. Jsou části hry, kdy jsme naprosto dominantní a působíme velice kompaktně. Pak ale vždy přijde jisté zatmění, ve kterém odevzdáme soupeři řadu míčů do ruky a prohrajeme například minutu o 10 bodů.“