O víkendu sehráli hráči kategorie U14 další 2 utkání žákovské ligy kategorie U15. Tentokrát v Klatovech a v Přešticích. Z různých zdravotních důvodů chyběli Vítek, Sommer, Tuška, Wolf a Hrabačka.


BK Klatovy x BK Loko Plzeň (144:40)

O průběhu zápasu rozhodl vstup do první desetiminutovky. Hosté působili velice ospalým dojmem. Nebyli schopni proměňovat jasné příležitosti ke skórování a v obraně se trápili a vypadali dezorientovaně. V dalších periodách dokázali hráči Lokotky lehce zvýšit svou střeleckou potenci, ale probémy v obraně stále přetrvávaly. Navíc je trápil obranný doskok. Rozdílem třídy tak zaslouženě vyhrály Klatovy.

 

TJ BK Přeštice x BK Loko Plzeň (49:106)

Hosté zaspali i vstup do nedělního zápasu. Přeštičtí hráči promotional několik složitých střel. Hosté se naopak ve své koncovce trápili. Navíc kupili spoustu špatných rozhodnutí a opět je trápil doskok. Poločasové vedení 35:43 ve prospěch hostů bylo tedy neuspokojivé. Po změně stran, jakoby přišel úplně jiný tým hráčů v modrobílých dresech. Přitvrdili v obraně a začali své soupeře obírat o jeden míč za druhým. Zlepšili se i na obranném doskoku a začali dominovat. Dobře řešili přesilové situace a předvedli řadu pohledných kombinací. Obrovským vykřičníkem na jejich výkonu je tristní procento v zakončení, což budou muset chlapci vylepšit, pokud se chtějí ještě poprat o místo v extralize.

 

Komentář Z. Zemana: “Zápas proti Klatovům jsme psychicky nezvládli. Kluci od začátku působili odevzdaně a podařilo se nám je probrat, až když bylo pozdě.

V nedělním zápase byly k vidění dva absolutně odlišné poločasy. V tom prvním, jakoby kluci zapoměli všechno, co jsme se za celé ty roky naučili. Naštěstí se ve druhé půli probrali ukázali jsme obraz hry, kterým se chceme prezentovat i v dalších zápasech.”