O uplynulém víkendu čekala naše kadety první ostrá zkouška v sezóně. Na hráčích byl vidět hlad a touha dokázat, že měsíc a půl konstantní tvrdé práce nepodstoupili nadarmo. Bohužel jsme se museli obejít od zraněného Davida Michala, nemocného Prokopa Macha a navrátilec po zranění Ondřej Holý se celý týden potýkal se zdravotními trablemi.

BK Lokomotiva Plzeň U17 x Sokol Pražský U17 (78:64)

První zápas před domácím publikem neprobíhal z našeho pohledu úplně hladce. Byli jsme velmi nekoncentrovaní hlavně na obranné polovině a v několika slabších úsecích si nemohli si pomoci jednoduchými body z rychlého protiútoku. Naproti tomu jsme se nadřeli doslova na každý koš. Nevycházela nám jinak velmi účinná hra 1 na 1 s případným vyhozením na trojkový oblouk a nedostali jsme se ani k velkému množství otevřených střel. Trn z paty nám až vytrhl povedený vstup do druhé čtvrtiny, kdy jsme díky šňůře dvaceti bodů v řadě soupeři odskočili a mohli se relativně uklidnit. Bohužel, jak už to v téhle kategorii bývá, se nám nevyhnuly nevynucenné chyby, díky kterým se soupeř dotáhl a utkání zdárně směřovalo do vyrovnané koncovky. Naštěstí se ale pár chybám nevyvaroval ani soupeř a my jsme si došli pro velmi cennou první výhru v sezóně.

BK Lokomotiva Plzeň U17 x Válečníci Děčín U17 (104:87)

V Neděli se jednalo o zcela jiné utkání, nepovedl se nám vstup do zápasu a Děčínským jsme naopak dovolili "chytit slinu", což vyústilo v jejich takřka stoprocentní střelbu z pole a po prvních šesti minutách na tabuli svítilo děsivé skóre 5:24 pro Děčínské. Kluci se nemohli probudit a ani vyčerpání obou dvou time-outů v první čtvrtine nepřineslo kýžený efekt. Nicméně je třeba smeknout klobouk před našimi lídry, kteří zaveleli k obratu a bod po bodu začali stahovat soupeřův náskok. Poločasové manko čtyř bodů tak bylo ještě téměř zázračné v kontrastu s první čtvrtinou. Po poločase jsme se snažili udržet stoupající výkonnostní křivku, opět nás ale srážely nevynucenné chyby. Takže bylo třeba neustále dotahovat, což v souvislosti s velkým počtem faulů u stěžejních hráčů bylo velmi stresující. Nakonec se ale chlapcům vyplatila snaha nepolevit, neustále věřit a díky důležité šňůře osmi bodů a takřka neomylné střelbě za 3 body si dokráčeli pro další, tentokráte extrémně těžkou výhru.