V neděli 18.9. se v Plzni uskutečnilo první kolo krajského přeboru kategorie U13. Domácí do turnaje bohužel nastoupili v pouhých 7 hráčích, protože jejich řady jsou zúženy širokou marodkou.  


BK Loko Plzeň x BK Klatovy (34:65)

Rozhodl vstup do utkání. Na domácích hráčích nebyla vidět chuť vyhrát a brali špatné střely, v obraně je srážel do kolen obranný doskok a nedostatečná agresivita. Oddechový čas však vše změnil. Chlapci začali hrát podstatně lépe. Dostávali se do jasných příležitostí a přehrávali své soky ve hře 1 na 1. Následně se i v zahuštěném prostoru dobře orientovali. Bohužel nebyli schopni dostat míč do obroučky z žádné vzdálenosti od koše. Podařilo se jim i vylepšit i doskok. Po poločase i přitvrdili v obraně a proměnili některé z jasných příležitostí ke skórování. Výsledkem tohoto průběžného vzestupu herního projevu bylo i výsledkové vítezství v posledním hracím období a v neposlední řadě obrovská radost ze hry.

BK Jiskra Domažlice x BK Loko Plzeň (38:73)

Průběh druhého zápasu byl od začátku v rukách hráčů Lokotky. Chlapci hráli dobře na obou stranách palubovky. Dobře bránili při hře 1 na 1. V útoku proměňovali většinu svých jasných příležitostí a bavili se svou hrou. Jediným aspektem, který kazil dojem z jejich dobrého výkonu by obranný doskok.

 

Komentář Z. Zemana: „S výjimkou první půle proti Klatovům jsme odehráli velice slušné zápasy. Mám z kluků radost a jsem na ně pyšný za to, jak zápasům v 7 lidech přistoupili.“