Od čtvrtka 8.9. do neděle 11.9. absolvoval náš tým u15 předsezónní, velmi kvalitně obsazený turnaj, v Ostravě s příznačným názvem TEST CUP. Během 4 dnů jsme sehráli postupně zápasy s Interem Bratislava, BK Opava, Sokolem Pražským, BK Pardubice a BK Snakes Ostrava.


Cílem turnaje bylo jednoznačně otestovat novinky, které tým pod novým trenérem nasává. Ověřit si, zda obranné a útočné principy hráči dokáží praktikovat v zápase, pod tlakem fyzické únavy a psychického vypětí.

Někteří se s danou zkouškou popasovali lépe, jiní hůře, ale v celkovém hodnocení tým nevypadal vůbec špatně a to i přesto, že odešel 4x poražen. Až na zápas se Sokolem Pražským se, ale jednalo o velmi těsné prohry a při jiném stylu coachingu se dá předpokládat, že bychom pravděpodobně vyhráli. Jeli jsme, ale na turnaj testovat nikoli vítězit. Ověřit si jednotlivé hráče a zkoušet tu správnou sestavu do zápasové rotace.

Samotný turnaj měl poměrně vysokou úroveň což potvrzovala přítomnost hned 4 týmu, které se vloni účastnili MČR plus velmi kvalitní akademie INTER Bratislava.

Ostrava byla zážitkem nejen po sportovní stránce, ale i po stránce klubové, poněvadž na TEST CUPU hrály týmy U17 a U19, které se velmi často a ochotně podporovali. Bylo fantastické sledovat, jak na zápase U17 skandují, fandí a zpívají chorály kolegové z U15 a U19, což si pak všechny týmy oplácely navzájem po celou dobu turnaje.

Komentář trenéra, Erika Eismana: za nás TEST CUP byl vyvrcholením letní přípravy a musím říct, že kluci jsou na dobré cestě a na sezónu jsme připraveni. Ukázalo se nám, co funguje nebo co musíme upravit ať z pohledu týmového nebo individuálního výkonu. Každý hráč dostal prostor, aby se jeho herní projev dostatečně ukázal na útočné i obranné polovině. Pozitivem turnaje bylo zjištění, že i přes nemoci nebo zranění je hráčský kádr dostatečně široký a na každý post je vždy adekvátní náhrada. Jinak turnaj sám o sobě byl opět kvalitní, takže velký kredit organizátorům a děkujeme opět za pozvání.