Od čtvrtka 14.4. do neděle 17.4. se v Klatovech uskutečnil tradiční mezinárodní Velikonoční turnaj, kterého se zúčastnil celek U11 doplněný o 3 hráče kategorie U12.


Celek Lokomotivy čekalo během 3 dnů celkem 6 zápasů. Postupně se střel s týmy Science City Jena, Team Oberpfalz, Niners Chemnitz (všichni Německo), BC Kolín a 2x s celkem TJ Sokol Kbely.

Hráči Lokotky dostali obrovskou školu od svých fyzicky vyspělejších soupeřů, a to především co se týká agresivity. Za toto děkujeme speciálně týmu z Oberpfalzu, který na chlapce v modrobílých dresech nalétl jako smečka hladových tygrů. Borci ze Západočeské metropole se však nezalekli a dokázali v sobě najít obrovskou bojovnost a nechali na hřišti vše.

Od té doby chlapci v každém jednotlivém zápase bojovali jako o život. Několikrát i převyšovali své soky svou basketbalovostí, ale vyspělejší hráči soupeřů je zkrátka přehrávali díky svým fyzickým předpokladům.

V posledních zápasech o 9. a 10. místo se dvakrát střetli s celkem Sokola Kbely a odehráli s nimi 2 krásné a vyrovnané partie. Bohužel Lokotku trápila úspěšnost v zakončení a neokázali tak své soky ani jednou porazit. Byť hráli velice aktivně 1 na 1 na obou koncích palubovky.

 

V pátek večer se ještě hráči Jung a Suchan zúčastnili dovednostních soutěží, které byly hrány v celkem 8 týmech. Tomáši Jungovi se společně se svým týmem povedlo tuto disciplínu ovládnout a odnesl si tak věcné ceny a srovnání s dalšími hráči své kategorie.

 

Komentář Z. Zemana: „Jsme nesmírně rádi, že jsme na turnaji jeli a střetli se s různými basketbalovými kulturami. Během turnaje se nám v chlapcích povedlo probudit obrovskou chuť do hry a hlavně bojovnost. Bohužel nás po dobu všech klání trápila mizerná úspěšnost v zakončení, která se nám bohužel posledních dvou utkáních stala osudnou.“