Minulý týden naši kadeti odehráli tři zápasy v předkole extraligového play-off. Jakožto poslední celek nadstavby „A“ nás čekal první celek nadstavby „B“ Jindřichův Hradec. Díky lepšímu postavení v základní části jsme měli výhodu domácího prostředí na první zápas a případně třetí, rozhodující, zápas.


BK Lokomotiva Plzeň U17 x BK Lions Jindřichův Hradec (75:47)

Domácí prostředí zafungovalo okamžitě s maximálním efektem. Fandit přišly všechny kategorie napříč celým klubem včetně rodičů. Celá sportovní hala doslova praskala ve švech. První čtvrtina (27:16) v podstatě udala směr průběhu celého utkání. Hradečtí sice lehce zareagovali a vyhráli druhou čtvrtinu, po poločase však už náš tlak neustáli a my si dokráčeli pro jasné vítězství.

Stav série: 1:0

 

BK Lions Jindřichův Hradec x BK Lokomotiva Plzeň (85:72)

Dva dny na to jsme naopak jeli my do Jindřichova Hradce. Ranní vstávání společně se změnou času nebylo zrovna nejpříjemnější ale co už… Zápas to byl úplně odlišný oproti tomu domácímu. První čtvrtinu jsme se přetahovali o vedení, ale naše laxnost v zakončení a nedůslednost v dodržování útočných systémů nás v podstatě porazily. Nutno podotknout, že soupeř trefil několik velmi těžkých trojek v posledních vteřinách útoků, takže naše prohra byla naprosto zasloužená.

Stav série: 1:1

 

BK Lokomotiva Plzeň x BK Lions Jindřichův Hradec (74:86)

Na rozhodující zápas jsme se tedy přesunuli zpět do Plzně. Opět přišla plná hala a napětí by se dalo krájet. Třetí zápas v sérii, třetí úplně odlišný průběh. To je prostě play-off… První dějství bylo vyrovnané (18:18), druhou čtvrtinu padáme o šest, především díky těžkým střelám, které soupeř proměnil. Třetí čtvrtina opět vyrovnaná a ta poslední jakbysmet. Za celý zápas jsme dali pouze tři trojky, z toho dvě v poslední minutě zápasu a bez toho se v extralize, navíc v play-off, vyhrávat prostě nedá. Velká gratulace a hodně sil do dalších bojů patří Lvům z „Jindřicháče“, příští sezónu tento boj snad dopadne jinak.

Stav série: 1:2

Za celý realizační tým bych rád poděkoval klukům za jejich přístup k sezóně, jejich nasazení, jejich nadšení. Nebylo to jednoduché, ať už fyzicky, jelikož většina týmu musela hrát souběžně dvě kategorie, tak i psychicky… tyto věci ale již navždy zůstanou v šatnách. Jak pro trenéry, tak pro hráče to bylo vůbec první nakouknutí do play-off, po velmi dlouhé době klub o svém udržení v extralize U17 nemusel ani chvilku pochybovat a celý tým obzvláště v domácím prostředí doslova bavil herním  projevem.