Středeční přátelské utkání našeho "A" týmu proti East Coast All-Stars bylo opravdovou lahůdkou pro všechny příznivce basketbalu. Soupeř předvedl celou řadu oku lahodících basketbalových akcí, i naše družstvo se nenechalo zahambit a předvedlo několik pohledných kombinací. Zápas skončil vítězstvím soupeře 92:74.

Naše družstvo začalo s letní přípravou v pondělí 3.8., tzn. že do zápasu absolvovalo jen dva dny tréninku a to především atletických, proto jsme do zápasu s tímto soupeřem vstupovali s mírnými obavami, abychom byli důstojným soupeřem. Hráči se však s utkáním vypořádali velmi dobře a občasné nedostatky vynahrazovali bojovností a vysokým nasazením. I díky tomu jsme se dostali ve druhé čtvrtině do vedení. Do zápasu jsem však chtěl zapojit všech 16 našich hráčů a soupeř zagresivnil hru za pomoci několika typů presinkových obran, proto naše vedení nemělo dlouhého trvání. V druhém poločase byl k vidění opět atraktivní basketbal a několik efektivních smečí soupeře, našim hráčům již začali docházet síly, což bylo také způsobeno dopoledním tréninkem. Soupeř si tedy došel k pohodlnému vítězství.

V zápase bylo radostí sledovat několik soupeřových individualit, především pak Jacoba Pullena autora 29 bodů (8 trojek), který je v hodnocení nováčků na univerzitách mezi 10 nejlepšími ve skórování, ziscích a asistencích.  Dále Dominique Suttona, který je považován za jedenácté nejlepší krátké křídlo v USA (co se týče univerzitního basketbalu). Ale i další hráči výběru East Coast jsou nositeli nejrůznějších ocenění a absolventy nejrůznějších výběrových kempů. Za zmínku ještě stojí Arjun Ohri, který měl za minulou sezónu úspěšnost trestných hodů 93%.

fotky z utkání budou doplněny později.

Myslím si, že utkání bylo tou nejlepší pozvánkou pro nadcházející sezónu 1.ligy mužů.