Poslední zápasy nadstavby B nám mohli zajistit předkolo play-off. Bohužel se nám povedlo zvitězit jen v neděli a při výsledcích ostatních zápasů jiných týmu na nás vyšlo nepopulární první nepostupové místo.

BCM Orli Prostějov – BK Loko Plzeň   84:79

V sobotu nás čekal zřejmě nejdůležitější zápas této fáze soutěže. Pro zajištění postupu do předkola play-off jsme potřebovali uspět. Bohužel kluky svazovala zbytečná nervozita a bylo vidět, že neunesli tíhu tohoto důležitého zápasu hlavně v hlavách. Od začátku kupili hloupé ztráty, soupeř trefil několik těžkých střel z dálky a z toho bylo poločasové vedení soupeře téměř o patnáct bodů. V druhém poločasu už se někteří kluci dokázali mentálně srovnat a začali soupeře dotahovat. Tři minuty do konce jsme se dokonce dostali na dostřel jediného koše. Bohužel pak přišel nešťastný faul při soupeřově střele za tři body a  několik neproměněných našich střel a bylo po zápase.

 

BVK Holice – BK Loko Plzeň   66:100

Nedělní zápas se odehrával v úplně jiném duchu. Z hráčů spadla nervozita a soupeře přehrávali od začátku do konce zápasu. Do zápasu zasáhli všichni přítomní hráči a každý z nich odvedl svůj díl na cestě za pohodovým vítězstím