V sobotu 8.1. vyrazilo 9 hráčů kategorie U12 k teprve druhému turnaji letošní sezóny do Klatov, kde se střetli s domácím celkem a týmem Rokycan. Hráči Lokotky byli tedy nuceni hrát podle pravidel seniorského basketbalu, čehož jejich soupeři nevyužili a dodržovali pravidla minibasketbalu, tedy na 2 pětice hráčů.


BK Klatovy x BK Lokomotiva Plzeň (65:34)

Úvod do prvního klání patřil celku hostí, kdy hráli velice disciplinovaně a hrou 1 na 1 překonávali své soky. Vypadalo to tak, že se s absencí několika klíčových hráčů poperou velice zdatně. Zlom přišel v polovině první desetiminutovky, kdy byl z utkání nucen odstoupit skvěle hrající Hrabačka. Od té doby hráči v modrobílých dresech vypadali jako politi studenou vodou. Z jejich hry se vytratila chuť a odhodlání. Klatovští tohoto faktu využili na 100%. Až ve druhé polovině utkání začali začínající hráči Lokomotivy brát své šance za pačesy a přestali se bát ukazovat, co se za krátkou dobu v tréninkovém procesu naučili. Vytvářeli si dobré pozice pro zakončení a měli chuť přecházet své obránce, v obraně začali dodržovat základní pravidla ve hře 1 na 1 a dařilo se jim dostávat domácí do těžkých pozic pro zakončení, se kterými si však zkušenější hráči Klatov věděli často rady. Klatovští si tak zaslouženě došli pro další vítězství v letošním ročníku kategorie U12 a pokračují na vítězné vlně.

 

BK Lokomotiva Plzeň x SKB Rokycany (19:67)

Do druhého zápasu za sebou nastoupili hráči Lokomotivy opět velice odhodlaně. Bohužel je opět srazilo do kolen brzké odstoupení dalšího z tahounů, kterým byl Jung (kotník) a přidal se k němu i Jonáš Blacký (kolena). Otěže utkání tak zůstaly na méně zkušených hráčích, kterým dlouho trvalo, než se otřásli a smířili se s vůdčími rolemi, které na ně spadly. Opět se rozkoukali až ve druhé polovině utkání, ale ani to nestačilo na dravější a běhavé hráče a hráčky Rokycan, kteří si velice přesvědčivým způsobem připsali vítězství.

 

Komentář Z. Zemana: „Jsme rádi, že kluci konečně mohli odehrát nějaké zápasy. Bohužel se stále trápíme se značnou marodkou. Dále nám do toho neustále sahají i karantény a drobné úrazy. Pozitivem na tom však je, že se do hry dostávají více noví, začínající hráči, kteří na sobě nesou velkou odpovědnost a jsou nuceni hrát. To je fakt, který rozhodně přispívá k jejich individuálnímu rozvoji a věřím, že se nám to v budoucnu vrátí.“