V neděli 5.12. odjeli starší minižáci do Přeštic, aby sehráli odložené zápasy s domácími žirafami. Vzhledem k současné situaci se sešli hosté v 9 a domácí v 10 hráčích, což vedlo k domluvě mezi trenéry, že střídání bude probíhat mimo rámce minibasketbalu.


BK Přeštice x BK Lokomotiva Plzeň (49:43, 51:61)

Od prvních minut utkání bylo jasné, že se bude hrát o vítězství až do závěrečného hvizdu rozhodčích. Na obou stranách byla vidět obrovská chuť dětí do hry, což bylo krásné a pochopitelné vzhledem k tomu, že už dlouho dobu žádná utkání nesehrála. Hostující hráči hráli velice pohlednou a týmovou hru plnou krásných individuálních i týmových akcí. Díky svému využívání prostoru si vytvářeli i velké množství otevřených střel, které dokázali proměňovat se slušnou úspěšností. Jejich výkon však srážely individuální chyby na obranné polovině, které vedly k jednoduchým zakončením domácích či takzvaným „vysvobozujícím“ osobním chybám. Za Přeštice navíc hrál skvěle jejich fyzicky dominantní hráč, který v obraně stíhal zaskakovat za všechny své propadající spoluhráče, a navíc se staral o drtivou většinou bodů svého celku. Rozhodující byla třetí čtvrtina, kdy se Lokotce vyfaulovali 2 klíčoví hráči, ale ani tak jejich spoluhráči boj nevzdali a urputně se rvali až do posledních sekund zápasu.

 

Druhé klání psalo prakticky totožný příběh jako to první, akorát s tím rozdílem, že se hostům podařilo na začátku 3. dějství vyfaulovat domácího tahouna, což vedlo k definitivnímu zlomu a převážení pomyslných misek vah na stranu modrobílých. Díky tomuto faktu obrana domácích značně prořídla a hostující hráči se dostávali do vyložených příležitostí podstatně snadněji. Díky nedostatku fyzických sil se však podstatně zhoršila jejich úspěšnost v zakončení, ale i přes tuto překážku si dokráčeli pro zasloužené vítězství.

Komentář trenéra Z. Zemana: „Jsem rád, že se nám konečně podařilo vyhrát. Výhra však není tak důležitá, jako herní projev, kterým se kluci prezentovali. Hráli opravdu disciplinovaně a snažili se naslouchat pokynům z lavičky. Navíc krásně a s přehledem řešili přesilové situace, do kterých se často dostávali díky svým schopnostem obcházet hráče ve hře 1 na 1. Zlepšení bylo rapidní i na obranné polovině, kdy se nám naopak málokdy stávalo, že by se kluci nechávali snadno obcházet a nutili domácí do střelby z často krkolomných pozic.“