V sobotu 4.12. zajížděli naše U14-tky na dohrávku ligového zápasu do Prahy na Jižní Supi. Zápas byl před 3 týdny odložen díky výskytu COVIDU v týmu soupeře. Doba je bohužel jaká je, prakticky nikdo neví dne ani hodiny. K zápasu jsme zajížděli opět oslabeni. Díky karanténě chyběl stále se lepšící Vašek Štuksa a díky pozdnímu zaslání výsledku PCR testu přišel o premiéru v lize U14 mladší hráč Matěj Vítek. Do toho 2 hráči základní rotace odjížděli po očkování, takže byly spíše do počtu. I přes veškeré výše psané problémy jsme zápas bez problémů zvládli a připsali si další výhru a opět se o krůček přiblížili extralize U14.


Jižní Supi – Loko 20:79 – statistiky ze zápasu

Stejně jako my i soupeř měl problémy se sestavou. My sice odjeli s 11 hráči, ale z toho byl jeden z U13 a dva využitelní tak napůl, poněvadž byli po čokování na COVID. Začátek zápasu tím vším byl z obou stran mírně ovlivněn. My jsme hráli v duchu Robina Hooda. Bohatým brát a chudým dávat. Obranu jsme spíše předstírali, v útoku řešili přípravu útoku dobře, ale závěr napůl. Z dálky se nám tento zápas tolik nedařilo. Nebylo tedy podivu, že po první čtvrtině jsme vedli jen 12:8. Od druhé čtvrtiny jsme zvýšili obrátky v obraně s čímž si domácí prakticky nevěděli rady. Vstřelené 2 body Supů jsou toho důkazem. Stále jsme se, ale trápili mírně v útoku. Domácí měli obranu na hranici zóny z čehož vyplývalo mraky střeleckých pozic, které jsme tentokrát neproměňovali s takovou lehkostí jako předchozí zápasy. I přesto jsme, ale skóre navyšovali a navyšovali. V zápase mraky minut odehrála lavička, premiéru si odbyl Tomáš Sommer z U13 a měl hned několik pozitivních momentů.

Komentář trenéra, M.Kozla: „zápas nám jasně ukázal naší velkou slabinu a tou je negativismus. Během prvního poločasu hráli s enormní chutí jen Klička a Hanzlíček. Ostatní byli takoví nemastní neslaní až velmi negativní což samozřejmě ovlivňuje výkon jednotlivce, ale i celku. Na druhou stranu v poločase jsme si vše řekli, jak je v našem týmu zvykem od plic a na férovku a druhá půle byla mnohem lepší. Někdy byla škoda, že jsme špatně volili střelu, kdy jsme měli přihrát a naopak. Se vší úctou k soupeři a soupeřům začínám malinko na našem týmu cítit, že potřebuje zápasy, kdy nebude prakticky od startu jasné, že vyhrajeme, kdy nás bude soupeř nutit sáhnout si na dno. Kdy každý nedaný koš bude rozhodovat, každá chyba a detail jsou zásadní. Nyní se musíme dobře připravit na následný víkend, hrajeme v Domažlicích a Klatovech. Pokud by se nám podařilo vyhrát, tak jsme v extralize a to my přeci chceme.“