Víkend pravdy, tak by se dalo popsat dění v městské sportovní hale v Plzni. Soupeři našich kadetů byli Sokol Pražský a Válečníci Děčín. Sokol povzbuzený vysokými výhrami nad USK a nad lídrem tabulky z BŠ Tygři Praha, přijížděl do Plzně s jasnou ambicí oplatit nám porážku z našeho prvního střetnutí v letošní sezóně. Soupeři z Děčína jsme měli co oplácet, vlastně to byli oni, kdo poslal naše kadety do herní krize. V případě výher by se náš tým dostal zpátky do hry o horní čtyřku, a proto nebylo těžké hledat motivaci.


BK Loko Plzeň x Sokol Pražský 109:76

Sokol pražský je pro nás letos neoblíbeným soupeřem. V ostravě nás vyřadili v semifinále dost nelichotivým výsledkem o 30 bodů. Porážku jsme jim pak oplatili na Sokol grand prix. Náš tým pak dokázal ve velice napínavém zápase v Praze vyhrát o 5 bodů a čekal se tak velice vyrovnaný zápas. Náš soupeř přijel oslaben o dva hráče základní rotace, i tak se ale dal čekat boj o každý balón. O konečném výsledku nakonec rozhodla třetí čtvrtina, kdy jsme díky rychlému přechodu dokázali zvítězit 35:11 a my si tak připsali důležitou výhru v boji o horní čtyřku.

 

BK Loko Plzeň x BK Válečníci Děčín 99:86 

K nedělnímu utkání jsme nevstupovali v dobrém rozpoložení. Děčín hrál soutěžní utkání po měsíci bez zápasu a tento fakt ovlivnil úvodní čtvrtinu. V té snad neexistovali obrany a skóre 30:29 vypovídal o útočné síle obou družstev. Kluci se pomalu probírali a díky výkonu V. Strády jsme dokázali zvýšit vedení na poločasových 15 bodů. Náš výkon byl pak jak na horské dráze, dobré momenty střídali strašidelné chyby v obraně a jednoduché koše pro Válečníky. I přes komplikace na konci utkání, jsme dokázali toto důležité utkání dovést do vítězného konce a připsali si tak pátou výhru v řadě.