Náš celek v dalším kole juniorské extraligy zavítal k nováčkovi soutěže z Prahy a to Jížní Supi. A tradičnímu týmu z horních pater tabulky BA Nymburk.


Bohužel pořád se musíme obejít bez stěžejních hráčů jako Jakub Majer, Michal Baselides a Jiří Vlášek.  Jejich roli zaskakují hráči z U17, což si vybírá v určitých úsecích svojí daň.  BA Nymburk po téměř celou dobu utkání byl o krok napřed a to zásluhou lepšího procenta zakončení. Střelba na straně hostí byla v určitých okamžicích až frustrující, protože tolik volných neproměněných pozic a možnost převzít utkání do vlastních rukou bylo opravdu mnoha. Nicméně sobotní soupeř dominoval ve výškové převaze i na doskoku, což se i projevilo v poslední čtvrtině velkým bodovým rozdílem, díky druhým šancím. V nedělním utkání si plzenští pomohli, v některých herních úsecích kombinovanou obranou, na což hosté hledali recept až do druhého poločasu. V závěrečné čtvrtině plzeňští zvýšili procento a to z trojkového oblouku což i rozhodlo o jejich zaslouženém vítězství. K vidění byla spousta povedených basketbalových akcí, ale i tvrdých osobních soubojů na obou stranách. Zkrátka se bylo na co dívat.

 

Komentář trenéra:

Pro nás to byla první  povinná výhra na Jižních Supech, takže jsme chtěli ukázat naší sílu a to se povedlo. Dále jsem rád že naši stěžejní střelci nás podrželi na útočné polovině a to se potvrdilo zejména u Jakuba Wintra a Martina Bureše. Se soupeřem BA Nymburk jsme dokazali držet pouze jednu čtvrtinu, pak už bylo utkání pouze v taktovce domácích.